DENİZCİLİK KARİYERİ PLATFORMU ODAKLI “SEAMAP” PROJESİNİN İKİNCİ TOPLANTISI İSPANYA’DA GERÇEKLEŞTİ

SEAMAP projesinin 2. Ulusötesi Proje Toplantısı, İspanya’nın Mayorka adasının Cala d’Or bölgesinde 4-5 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleşti.

Toplantının ev sahipliğini proje ortağı; Sea Teach üstlendi. Lucent Denizcilik (proje koordinatörü), Tuzla Kaymakamlığı, Türk Loydu, Köstence Denizcilik Üniversitesi, Danmar Computers ve Sea Teach’i temsilen gelen katılımcılar, projenin ilerleme sürecini değerlendirmek, ara rapor hakkında görüşmek, fikri çıktıları değerlendirmek, gelecek aylardaki faaliyetleri planlamak, projenin temel prensiplerini, görevleri, projede uygulanan yöntemleri görüşmek üzere bir araya geldiler.

Projenin lansmanı, denizcilik ve eğitim sektörlerinden önemli temsilcilerin katılımıyla LAM Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Lucent Denizcilik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.’nin ev sahipliğinde 12 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen açılış toplantısında gerçekleştirilmişti.

SEAMAP projesi hakkında;

Lucent Denizcilik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.‘nin koordinatör olarak yer aldığı; “Searching the Extensive Application at Maritime Protocol - SEAMAP” başlıklı Erasmus+ KA2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (Yenilik Geliştirme) projesi, Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan hibe ile 6 aydır devam etmektedir.

Toplam 24 ay sürecek SEAMAP projesi; eğitim, kalifiye personel, denizcilik sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar ile işbirliğini sağlayarak sektörel iş gücü, kariyer, girişimcilik ve eğitim imkanları konularında farkındalık yaratarak, denizcilik alandaki tüm paydaşları aynı platformda buluşturmayı hedeflemektedir.

Bu hedefe, yenilikçi işe yerleştirme modellerini içeren Mesleki Eğitim programlarını (iş deneyimi, yerinde inceleme, iş-tabanlı öğrenme ve stajyerlik) içine alan çalışma hayatına ilişkin faaliyetleri desteklenerek ulaşılması planlanmaktadır. Proje, ortak ülkelerdeki denizde ve karada, denizcilik sektöründeki meslekler ve işe yerleştirme, iş kurma alanlarında tanımlama yapacaktır.

Projenin ana faydaları, denizcilik endüstrisinin çekiciliğini arttırmak, bu alanda dünya çapındaki hareketlilikleri arttırmak, kariyer danışmanlığını geliştirmek, istihdam olanaklarını arttırmak, denizcilik ve mesleki eğitim sektörlerindeki girişimcilik becerilerini geliştirmektir.

SEAMAP projesinin 4 temel amacı bulunmaktadır:

- Uluslararası denizcilik sektöründeki kariyer olanaklarının ve personel niteliklerini tanınmasına destek sağlayarak, mesleki eğitim ve iş dünyası arasında işbirliğini arttırmak ve dolayısıyla denizcilik alanında eğitim almak, çalışmak, girişimcilik faaliyetlerinde bulunmak isteyen kişileri, eğitim kuruluşları ve işverenler ile buluşturmak,

- Gemiadamı ve denizcilik sektöründe çalışan diğer tüm personelin niteliklerine uygun sektörel iş fırsatlarını tek platformda toplamak,

- Denizcilik hizmet sektörü, gemi inşaa endüstrisi alanında girişimcilik becerilerini arttırmak için ihtiyaç analizi çalışmasını gerçekleştirmek ve girişimcilik eğitimi kursu materyalleri geliştirmek,

- Denizcilik sektöründe iş arayanlarla, işe alım ve yerleştirme kuruluşlarını bir araya getirecek web tabanlı bir platform geliştirmek, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin iş bulmalarına, girişimcilik becerilerini ve mesleki yeterliliklerini arttırmalarına destek olmak.

Proje hakkında ayrıntılı bilgiye proje web sitesi: www.projectseamap.eu ve facebook sayfasından: www.facebook.com/SeamapProject ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim