Piri Reis Üniversitesi’ne “HUKUK FAKÜLTESİ” Geliyor..

Üniversitemize Hukuk Fakültesi kurulması için Piri Reis Üniversitesi Senatosu tarafından alınan karar daha önce Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderilmişti.

YÖK tarafından yapılan olumlu değerlendirme sonrasında Hukuk Fakültesi kurulması kararı Milli Eğitim Bakanlığı'na arz edildi. Türkiye’nin İlk ve Tek Denizcilik İhtisas Üniversitesi olma özelliğiyle dikkat çeken Piri Reis Üniversitesi, Hukuk Fakültesi kurulduktan sonra özellikle “Deniz Hukuku” alanında uzmanlaşmayı planlıyor.

Başbakan Sayın Binali Yıldırım; Pîrî Reis Üniversitesi tarafından kendisine verilen "Fahri Doktora" ünvanı töreninde bu ihtiyacı dile getirmişti. (15 Haziran 2017) Sayın Başbakan şunları kaydetmişti: "Denizcilik, hukukla beraberdir. Türkiye'nin deniz hukuku konusunda çok ciddi yetişmiş insana ihtiyacı var. Niye? Bizim deniz kıyılarımızın uzunluğu kara hudutlarımızın üç katı. 8 bin 484 kilometre ve komşu olduğumuz ülkeler var. Bunlarla problemlerimiz var. Adalarda var, efendim kıta sahanlığı meselesi var, uluslararası sular var, özellikle Ege'de birtakım konularımız var. Bunları inceleyecek ve uluslararası deniz hukuku çerçevesinde ülkemizin hakkını, hukukunu takip etmek için sadece hukukçu değil, yetişmiş deniz hukukuna vakıf gençlerimize, insanlarımıza, hukukçularımıza ihtiyaç var. Onun için Piri Reis Üniversitesi'ne hukuk fakültesi kurulması için gereken yapılacak”

Deniz Ticaret Odasının destekleriyle kurulan Pîrî Reis Üniversitesi(PRU) denizcilik, mühendislik ve iktisat alanlarında ihtisaslaşmış ve teknolojiye odaklı, özgüveni yüksek, katılımcı, bilgiye ulaşmasını bilen, sorgulayan bireyleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

PRU Deniz Kampüsü; Türkiyeʼde Uluslararası BREEAM Akreditasyonunu mükemmel ve çok iyi seviyelerde alan tek kampüstür. İstanbul Tuzlaʼdaki kampüs gerçek bir yeşil kampüstür. Üniversite-Sanayi işbirliği sayesinde öğrenciler teorik eğitimlerini daha kolay pratiğe dönüştürebilmekte ve daha kolay iş bulabilmektedir. Öğrencilerinin yüzde 80ʼi kısmi veya tam burslu okumaktadır. Ücretli bölümlerde uygun protokolü yapmak şartıyla eğitim ücretinin %80ʼine kadar uygun görülen oranı okul bittikten sonra vadeli olarak ödeme imkânı sunulmaktadır.

PRUʼnun alanında duayen öğretim üyeleri ve diğer genç, dinamik öğretim kadrosu ve öğrencileri ABʼnin ERASMUS değişim programlarından yararlanmakta ve dünya çapında diğer uluslararası projeler, eğitim ve öğretim programlarına katılmaktadırlar. Yabancı dil eğitiminde de çok iddialı olan PRUʼda yabancı öğrenci sayısı gittikçe artmaktadır. Çok amaçlı spor salonu, yüzme havuzu, jimnastik salonu, yürüyüş parkurları, bisiklet parkları, çeşitli oyun salonları ve 19 öğrenci kulübüyle öğrencilerine her türlü sosyal imkânı sunmaktadır.

Denizcilik ile ilgili eğitimler IMO tarafından belirlenen uluslararası esaslar ve programlar dâhilinde yapılmaktadır. 17 adet çok amaçlı simülatörü barından simülatör merkezi Avrupaʼnın en modern simülatör merkezlerinden birisidir. İleri teknolojiyle donatılmış yarı olimpik eğitim havuzu Türkiyeʼde tektir. Bu havuzda her türlü olumsuz hava ve deniz koşulları yaratılarak Kaptan adaylarına uygun sertifikalarını almak üzere gerçek şartlara uygun eğitim verilmektedir. Pîrî Reis Üniversitesi Gemisiʼnde derslerin uygulamalı eğitimleri yapılmaktadır.

Editör: TE Bilişim