Piri Reis Üniversitesi, 2020-2021 Akademik Yılında değerli akademisyenleri bünyesine katıyor.

Konu ile ilgili basın duyurusu şu şekilde:

Denizcilik Yüksek Okulu Denizcilik Meslek Yüksekokulu altında bulunan 11 programımızla, mesleklerin gerektirdiği altyapı bilgileri yeterli düzeyde verilirken, Meslek Yüksekokulu bünyesinde sektörün ihtiyacı olan insan kaynağını yetiştirmek üzere bu programlar açılmıştır.

Programlar bu anlayışa paralel olarak çeşitlendirilmiş olup; Deniz Ulaştırma ve İşletme, Gemi makineleri, Gemi inşaatı, Lojistik, Brokerlik, Deniz liman, Marina ve Yat, Mekatronik, Aşçılık, Sualtı teknolojisi programları ile eğitim verilmektedir.. Bu sayede, daha lise yıllarında mesleğe adım atmış olanlara denizcilik alanında iki yılda uzmanlaşabilme imkanları sağlanmaktadır.

Denizcilik Yüksek Okulumuz bünyesine katılan, Gemi İnşa ve Lojistik Programlarımız için Prof.Dr.Şebnem Helvacıoğlu ve Öğretim Görevlisi Yeşim Ocak ile daha da güçlenmiştir. İngilizce Hazırlık bölümü İngilizce dil yeterliliği, 21. Yüzyılın küresel rekabet ortamında mesleki ve akademik eğitimin dünya kalitesinde ve standartlarında sağlanması için gerekli temel taşlardan biridir.

İngilizce Hazırlık bölümü olarak amacımız, mükemmel bir dil seviyesine sahip olunmasına yardımcı olmak, akademik dil ve yaratıcı düşünme becerilerin geliştirilmesini sağlamak, bireysel çalışma alışkanlıklarına katkıda bulunmaktır. Lisans bölümlerimizde eğitim %100 İngilizcedir. Denizcilik Meslek Yüksekokulumuzun bazı bölümlerinin %100, bazı bölümlerin de %30 ingilizcedir.

Bu doğrultuda 5 yeni akademisyen daha bünyemize eklenmiştir; Öğr.Görevlisi Büşra Ulu, Öğr.Görevlisi Kübra Uğurlu, Öğr.Görevlisi Eda Saraç, Öğr.Görevlisi Duygu Kurdoğlu, Öğr.Görevlisi Semih Aydın ile Hazırlık Bölümümüzde Öğretim Görevli sayısı yeterli düzeye gelmiştir. Bu çerçevede “eğitimde kalite” stratejik plan amaçlarımızın temel hareket noktası ile Lisans , Ön Lisans ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim Kalitesini Geliştirmek adına “TSE EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi” belgesine sahip

ÖRNEK alınan bir üniversite olunmasını HEDEFLEMEKTEDİR. Aramıza katılan tüm akademisyenlerimize Piri Reis Üniversitesi Ailesi olarak hoşgeldiniz diyor ve başarılarının devamını dileriz.

Editör: TE Bilişim