KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesinde Kariyer Günleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünce bu yıl 13.’sü düzenlenen Geleneksel Kariyer Günleri Etkinliği üçüncü haftası İnce Denizcilik A.Ş.'den operasyon müdürü Mustafa BALMUK ve İnsan Kaynakları Yöneticisi Oğuz DEMİR'in katılımlarıyla gerçekleşti.

İnce Denizcilik gemilerinin kontrat sürelerinden, sefer bölgelerinden ve personel rotasyon sürelerinden bahsedilerek başlatılan oturum, dökme yük sektörü hakkında geçmişten günümüze genel değerlendirmelerle devam etti. Kadın personelin sektöre katılımının önemini vurgulayan BALMUK ve DEMİR şirket olarak desteklediklerini ve 2000 yılından itibaren gemilerinde ve şirket bünyesinde sıklıkla yer verdiklerini belirttiler. Stajyerlerin zabitliğe hazırlanırken neler yapmaları gerektiği konusunda da tavsiyelerde bulundular. Bununla birlikte şirketlerinde yabancı personel istihdamı bulunmadığını, şu an için Türk personelin yeterli olduğunu ve bu şekilde devam edeceklerini belirtiler.

İnce Denizcilik Operasyon Müdürü Sn. Mustafa BALMUK, stajyerlerin geleceğe yatırım olduğunu, eğitimden önce emniyetli çalışmanın geldiğini ve öğrenmeye istekli olmaları gerektiğini vurguladı. Bünyesinde 16 gemi bulunduran İnce Denizcilik A.Ş.'nin filolarına her yıl bir gemi daha katarak büyümeyi sürdürmeyi planladıkları belirtildi. Öğrencilerin soruları yanıtlanarak devam eden etkinlik, kokteyl ve bireysel görüşmeler yapılarak sonlandırıldı.

Bu buluşmayla birlikte 13.’sü düzenlenen ‘Geleneksel Kariyer Günleri’ etkinliği sonlanmış oldu. Bölüm yetkililerince etkinliğe katılan tüm firmalara desteklerinden ötürü teşekkür edilip, kariyer günlerinin öğrenci-sektör buluşması olması vesilesiyle Türk denizciliğinin paydaşları olan yarının zabitleri öğrencilere, sektöre ve denizcilik camiasına katkıları sebebiyle çok faydalı geçtiği bildirildi.

Editör: TE Bilişim