KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Kariyer Günleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünce bu yıl 13.sü düzenlenen Geleneksel Kariyer Günleri Etkinliğinin ikinci haftasında Borealis Denizcilik, Boden Denizcilik, Çebi Denizcilik, Akmar Denizcilik, Armona Denizcilik, Düzgit Denizcilik, Devbulk Gemi İşletmeciliği, YASA Tanker İşletmeciliği ve YASA Denizcilik, Kıran Denizcilik ve Beşiktaş Denizcilik A.Ş. konuk oldular.

Borealis Denizcilik A.Ş. Personel Müdürü  Mehmet Emre YALÇIN akaryakıt taşımacılık uygulamaları hakkında; Boden Denizcilik A.Ş. Personel Müdürü Murat ŞAHİN koyteyner taşımacılığı hakkında öğrencileri bilgilendirdiler. Borealis Group olarak şirketlerinin genel politikalarından, vizyon ve misyonundan bahsederek; ilerleyen zamanlarda filolarının genişleyeceğini belirttiler. Armatörün Türk personelden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Çebi Denizcilik ve Ticaret A.Ş.’yi temsilen Personel Müdürü  Murat AKGÖZ konuk oldular. Kaptan Group çatısı altında denizcilik faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten  AKGÖZ, filolarındaki gemi ve personelleri hakkında detaylı bilgiler vererek; şirketlerinin bir aile şirketi olduğu ve denizcilik sektörünün ailevi bir değeri olduğu, gelecek nesillerce de sürdürüleceğini vurguladılar.

Akmar Denizcilik ve Ticaret A.Ş.’den Personel Müdürü Yücel ÇALIK ve Operasyon Müdürü  Tarık GÜRSOY yıllar sonra tekrar Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirttiler. Şirketlerinin tarihçesi, stajyer politikası, yükselme ve rotasyon prosedürleri hakkında açıklamalarda bulunarak, öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Armona Denizcilik A.Ş. adına Personel Müdürü Özgür ÇETİNKAYA, Eğitim Direktörü  Memduh AYDIN ve KTÜ DUİM mezunu Uzakyol İkinci Zabit Mehmet KARAKAYA katıldılar. KTÜ mezunları ile çalışmaktan memnun olduğunu dile getiren ÇETİNKAYA, okulun yetiştirmiş olduğu stajyer ve zabitlerin işlerini layıkıyla yerine getirdiğini, ilerleyen dönemlerde de KTÜ ile çalışmaya devam etmek istediğini belirttiler. Filolarında bulunan 12 adet IMO Type II Oil/Chemical Tanker hakkında bilgi veren AYDIN ve  ÇETİNKAYA, ilerleyen dönemlerde filolarını büyütme planları olduğunu dile getirdiler.

Düzgit Denizcilik A.Ş. adına Personel Müdürü Serhat ACAR, uzun zamandır KTÜ tarafından düzenlenen kariyer günlerine katıldığını ve burada olmaktan mutlu olduğunu belirttiler.  ACAR, KTÜ mezunları ile çalışmaktan memnun olduğunu ve ilerleyen dönemlerde de çalışmaya devam etmek istediğini bildirdiler. Firma tarihçesi ve hedeflerini anlatarak konuşmasına devam eden ACAR, firmanın stajyer politikası, tankerlerde çalışmanın zorlukları, yükselme ve rotasyon prosedürleri hakkında açıklamalarda bulundular.

Devbulk Gemi İşletmeciliği A.Ş. adına DPA  Gökalp SİVRİKAYA ve Personel Müdürü Bülent AKBULUT konuk oldular. Şirket tanıtımı sonrası, personel değerlendirmesi ve şirketin stajyere olan bakış açısından bahsettiler. KTÜ’nün şirketleri adına hedef bir okul olduğunu ve ilerleyen dönemlerde de çalışmak istediklerini vurguladılar. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan şirket yetkilileri, öğrencilere hediye takdiminde bulundular.

YASA Tanker İşletmeciliği A.Ş. adına Personel Müdürü  Faruk CELAYİR ve YASA Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Personel Müdürü  Fatih ERTEM birlikte konuk oldular. Şirketlerinin tanıtımı ile başlayan oturum, şirket yöneticilerinin kendi tecrübelerini aktarımıyla devam etti. Şirketlerinin politikalarından, yabancı personel uygulamalarından bahsettiler ve bu konuda öğrencilerin sorularını yanıtladılar. Yabancı personel ile çalışan Türk personel ve zabitlerin yabancı dil konusunda kendilerini daha fazla geliştirdiklerini vurguladılar. Şirketlerinin gelecek yıl 4 adet kuru yük ve 4 adet tanker siparişlerini teslim alacaklarını bildirdiler.

Kıran Denizcilik A.Ş. adına İnsan Kaynakları Müdürü  Aşkı ÇELİK ve Kıran Denizcilik İcra Kurulu Müdürü  Yaşar BİBER birlikte konuk oldular. Gemicilik ve tersane işletmeleri hakkında tanıtımda bulundular. 17 gemiye ve yüksek dedveyt kapasitesine sahip  olan Kıran Denizcilik’in şirket yapısı ve gelişimlerinden bahsettiler. Türkiye’nin en büyük tersanesine sahip olduklarından bahseden ÇELİK sözlerine gelecek planları ve filoları hakkında bilgiler vererek devam etti. Yabancı personele karşı düşünceleri, avantaj ve dezavantajlarının yanı sıra stajyer ve zabit alım aşamalarına değindiler. İngilizce ve deniz örf adetinin önemini vurguladılar. Denize karadan bakmak yerine, denize denizden bakma bakış açısıyla daha başarılı olunabileceği sözü güne damgasını vurdu. Firma ve gemi türü seçiminde izlenmesi gereken yol hakkında tavsiyeler verdiler. Tecrübenin, yaptığımız işin ve düzenli çalışmanın önemini üzerinde durdular.

Beşiktaş Denizcilik A.Ş. adına Personel Müdürü Yusuf SEZER konuk oldu. Köklü bir armatör firması olan Beşiktaş Denizcilik şirket misyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Beşiktaş Denizcilik filo bilgisi ve çeşitliliği hakkında bilgiler verdi. Aynı grup çatısı altında olan gemicilik ve tersanecilik alanlarının tanıtımı yapıldı. Genel şirket yapısı ve personele verdiği değer ve bunun öneminden bahsedildi. Stajyer ve zabit alım süreçleri hakkında bilgi verildi. İngilizce ve iyi iletişimin sektördeki önemine değinildi.  SEZER, gaz sektörü hakkında düşüncelerini paylaşıp, Türkiye’de bu alanın önünün açık olduğunu vurguladı.

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü 13.Geleneksel Kariyer Günlerinin ikinci haftasında, katılan tüm konuklara teşekkür plaketi takdimi yapılmış ve oturumlar sonrası kokteyller gerçekleştirilmiştir. 

Kariyer günleri etkinlikleri üçüncü hafta konukları BİLKA Denizcilik ve İNCE Denizcilik yetkililerinin katılımı ile devam edecektir.

Editör: TE Bilişim