KTÜ DUİM Kariyer Günleri Yoğun Katılımla Tamamlandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 14. Geleneksel Kariyer Günlerinin 3.haftası Deniz Trafik Operatörleri Derneğinin katılımıyla başladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Kpt.Uğur KARABAY, Başkan Yardımcısı Kpt.Fuat ATALAR ve Genel Sekreter Kpt.Deniz TOKDEMİR’in katılımlarıyla gerçekleştirilen sunumda ilk olarak Deniz Trafik Operatörleri Derneği hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Konuşmasında KARABAY, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün ülkemizin tüm deniz yetki alanlarında seyir emniyeti ve can, mal ve çevre güvenliğini arttırmak üzere verdiği hizmetler, Türk Boğazlarında Deniz Trafik Operatörlerinin almış olduğu sorumluluklar ve çalışmaları hakkında bilgiler vermiş; gemilerin daha emniyetli seyir yapmasının temini ile boğazların güvenliğini en üst düzeyde sağlamaya çalıştıklarından ve Türkiye’nin stratejik öneminden bahsetmiştir. Devamında Kpt.Fuat ATALAR derneğin kuruluşu ve amacı, üyelik işlemleri ve çalışmaları ile ilgili detaylar vermiş, operatörlerin amacının Türk limanları ve karasularında meydana gelebilecek kaza riskini en aza indirmek ve gemilerin neden olabileceği felaketlerin önüne geçmek için çalışmalar yaptıklarını belirtmiştir.

Daha sonra sözü alan  TOKDEMİR kadın denizcileri sektörde ve özellikle Deniz Trafik Operatörü olarak görmek istediklerini ve bu konuda istihdam açmak için özverili şekilde çalıştıklarını anlatmıştır. Yönetim Kurulu son olarak öğrencilerin Deniz Trafik Operatörlüğü ve Türk Boğazları hakkındaki sorularına cevap vermiş ve yapılan kokteylin ardından etkinlik sona ermiştir.

Kariyer günlerinin son gün konuğu ARMONA Denizcilik oldu. ARMONA Denizcilik adına Personel Müdürü Özgür ÇETİNKAYA öğrencilerle bir araya geldi. 2002 yılında 8 gemiyle sektöre adım atan ARMONA Denizcilik’in günümüzde 12 parça kimyasal tankeri bulunduğunu belirtti.

Gemilerinde genellikle stajını ARMONA Denizcilik’te yapmış zabitlerin çalıştığını, bu sebeple gemiye katıldığı andan itibaren stajyerin yakinen takip edildiğini ve sorumlu zabitten aylık rapor alındığını belirtti. İngilizce’nin kimyasal tankerde çalışacak zabitler için gemilerin girdiği denetler sebebiyle her zamankinden daha önemli olduğuna değindi. Şu anda bünyelerinde 50’ye yakın zabit olduğunu ve bunlardan üçünün kadın zabit olduğunu belirtti.

Ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan  ÇETİNKAYA, bu sene mülakatlar sonucu toplam 10 güverte 4 makine stajyeri alacaklarını aktardı. Soru cevap kısmının sonunda takdim edilen plaket ve hediyelerle konferans son buldu.

Öğrenciler konferansın sonrasında düzenlenen kokteylde  Özgür ÇETİNKAYA ile birebir sohbet imkanı buldu. Bu sene 14.’sü düzenlenen KTÜ DUİM kariyer günleri yoğun bir katılımla geride kaldı. Türk ve dünya denizciliğinin önde gelen birçok firması etkinliklerde yer alıp hem bünyelerine yeni katacakları stajyer adaylarıyla görüşme imkanı buldular hem de öğrencilere tecrübelerini aktardılar.

BODEN, BOREALİS, CHEMFLEET, DİTAŞ, KARUNA, ARKAS, İNCE, BEŞİKTAŞ, LUCENT, TNS, YASA Kuruyük & YASA Tanker, DEVBULK, KIRAN, MEDLOG ve ARMONA Denizcilik firmalarının yanında KTÜ DUİM Mezunlar Derneği ve Deniz Trafik Operatörleri Derneği de geleneksel kariyer günleri kapsamında öğrencilerle bir araya geldiler.

Editör: TE Bilişim