KTÜ DUİM Kariyer Günleri yoğun bir katılımla devam etti

Geleneksel hale gelen KTÜ DUİM Kariyer Günleri yoğun bir katılımla ilk haftasını geride bıraktı.

Bu yıl 14.’sü yapılan Kariyer günlerinin ilk konukları Borealis ve Boden Denizcilik firmaları oldu.

Borealis Denizcilik adına personel müdürü Mehmet Emre Yalçın öğrencilerle bir araya geldi. Firmalarının kuruluşu, misyonu, vizyonu ve stajyer politikalarına dair öğrencilere bilgi verdi. Ardından günün bir diğer konuğu Boden Denizcilik personel müdürü Murat Şahin, şirketlerinin kısa süredeki gelişiminden bahsedip, filolarında 10 adet gemileri olduğunu ve büyümeye devam edeceklerini söyledi.

Konuşmalarının ardından öğrencilerin mesleki sorularını cevaplayan konuklara hediye ve plaket takdimi yapıldı. Sunumlardan sonra verilen kokteylde öğrencilerle samimi bir havada sohbet etme imkanı bulan yöneticiler öğrencilere mesleki bilgi ve tecrübelerini aktardılar.

KTÜ DUİM 14. Kariyer Günlerinin ikinci gün konukları Chemfleet ve TNS Denizcilik firmaları oldu.

Günün ilk oturumunda Chemfleet Denizcilik adına şirketi temsilen Personel Müdürü Mahir Adalı öğrencilerimizle bir araya gelip, Oturum personel müdürünün şirketini tanıtmasıyla başladı ve filo hakkında bilgiler ile devam etti. Yılda yaklaşık 40 yeni zabite istihdam sağlandığını ve bu zabit ihtiyaçlarının tamamına yakınının şirket bünyesinde eğitimini tamamlamış stajyerlerden karşılandığını belirtti. Personele verilen önemden bahseden Mahir Adalı, personelinin şirketteki devamlılığının kendileri için ne kadar önemli olduğuna da değindi.

Firmada stajını yapacak öğrencilerde aranılan nitelikler üzerinde duruldu. Soru cevap şeklinde devam eden oturum, plaket takdimi ile sona erdi. Kokteylde, şirketle ilgilenen öğrenciler Mahir Adalı ile birebir görüşme fırsatı buldu.

Günün ikinci oturumunda ise TNS Denizcilik firmasını temsilen Kaptan Muammer Bıçakçı öğrencilerle bir araya geldi.

Sunum Kaptan Muammer Bıçakçı’nın kendini tanıtması ve denizcilik kariyerinden bahsetmesi ile başladı. Kapt. Bıçakçı, şirketin misyon ve vizyonunu anlatarak, bilgi ve beceri anlamında kendini geliştiren ve ‘Türk Modeli’ bir denizcilik anlayışına öncülük edecek gemi adamlarının yetişmesini sağlayacak olan bir crew management firması olduklarını söyledi. Türk gemi adamlarının istihdamını artırmak doğrultusunda çalışma içerisinde olduğunu belirtti. Firmada istihdam edilmesi planlanan stajyerlerde aranılan nitelikler üzerinde duruldu. Bu nitelikler arasında; deniz örf adetleri ve saygı kavramlarına özellikle vurgu yapan Kaptan BıçakçıI oturumun sonunda öğrencilerden aldığı soruları cevapladı.

Program plaket takdimi ardından da kokteyl ile sona erdi.

Kariyer Günlerinin üçüncü gün konukları Ditaş Denizcilik ve Karuna Gemi İşletmeciliği oldu.

Günün ilk oturumunda Ditaş Denizcilik adına şirketi temsilen Personel Müdürü Barış Bolat ve Personel Departmanından Betül Eşsiz öğrencilerle bir araya geldi. Konuşmasına Ditaş Denizcilik’in Koç Holding bünyesinde olduğunu belirterek başlayan Bolat şirketin faaliyet alanlarından, filodaki gemilerden, personel alımındaki temel kriterlerinden söz etti. Ditaş Denizciliği diğer şirketlerden ayıran özelliklerinden; kadrolu gemi adamı yapısı, özel sağlık sigortası ve Koç Vakıf üyeliğine katılım gibi önemli konulara değindi. Filolarındaki 17 gemiden bahseden Bolat, bu gemilerde genç öğrencilerin eğitimi için yeterli sayıda stajyer istihdam ettiklerini söyledi. İstihdam edecekleri öğrencilerin bir bölümünü ise KTÜ’den alacaklarını belirten konuklar, KTÜ’lü öğrencilerin gösterdiği yoğun ilgi ve misafirperverliklerinden memnun kaldıklarını dile getirdiler.Sunumun ardından konuklara takdim edilen plaket ve hediyelerle konferans sona erdi.

Günün ikinci oturumunda ise Karuna Gemi İşletmeciliği adına Şükrü Dilek öğrencilerle bir araya geldi.

Uluslararası LPG ve LNG gemileri bulunan Navigator Gas şirketine Türk personel kazandırdıklarını belirten Dilek, özellikle cinsiyet ayrımı yapmaksızın tüm gençlerin önünü açmak için bu yıl Türkiye’den toplam 15 stajyer hedeflediklerini belirtip hali hazırda firma gemilerinde çalışan Türk zabitanlardan söz etti. Şirketlerine başvuran zabitlerde öncelikle gaz tankeri tecrübesi aradıklarını belirtirken, İngilizce, mesleki bilgi ve işteki ciddiyetin kendileri adına önemli kriterler olduğundan söz etti. Yabancı şirketlerde çalışan Türk personellerden olumlu yönde geri dönüşler alındığına değindi.

Oturum öğrencilerin sorularının cevaplanması sonunda Şükrü Dilek’e takdim edilen plaket ve hediyelerle son buldu.

Kariyer günlerinin 4. Gün konuğu Arkas Denizcilik oldu.

Arkas Denizciliği temsilen personel müdürü Ferit Gökdeniz öğrencilerle bir araya geldi. Konuşmasına Arkas denizciliğin “ Her şey hayal etmekle başlar” sloganıyla başladı. Devamında şirket politikasından, filodaki gemilerinden, çalışan personellerinden ve personele verilen değerden, personel alımında dikkat edilen hususlardan bahsetti. Filoda çalışan gemi adamlarının okullara göre oranından bahseden Ferit Gökdeniz, KTÜ’nün bu oranlarda bulunduğu konumdan memnun olduğunu ve bu konumu hak ettiğini dile getirdi. Sunumun ardından Sn. Gökdeniz’e teslim edilen plaket ve hediyelerle konferans sonlandırıldı.

Konferansın ardından kokteylde öğrencilerle bir araya gelen Ferit Gökdeniz öğrencilerin aklındaki soruları yanıtladıktan sonra etkinlik sona erdi.

Kariyer Günlerinin 5. Gün Konuğu İnce Denizcilik oldu.

Günün ilk oturumunda İnce Denizcilik adına şirketi temsilen personel müdürü Ersan Devrim ve Mustafa Balmuk öğrencilerle bir araya geldi. Konuşmasında sektördeki kadın zabitlerin istihdamına değinen ve en çok kadın zabit çalıştıran şirketlerden biri olduğunu belirten Ersan Devrim, konuşmasına filo tanıtımı ve stajyer politikaları hakkında bilgi vererek başladı. Kara ayağında çalışan personelin yüzde doksanının denizci kökenli olduğunu belirten Devrim, öğrencilerden gelen sorulara içtenlikle cevap verdi. Daha sonra plaket takdimi ile devam eden oturum, öğrencilerin birebir soru sorma imkanı bulduğu kokteyl ile son buldu. Kariyer Günlerinin ilk haftasının son konuğu Beşiktaş Denizcilik oldu. Günün ikinci oturumunda Beşiktaş Denizcilik adına personel müdürü Yusuf Sezer öğrencilerle bir araya geldi. Konuşmasında filo tanıtımı ve stajyer politikaları hakkında bilgi veren Yusuf Sezer, firmalarında çalışan personel için kariyer planlamalarının uzun vadeli olduğunu, bu nedenle personellerinin diğer şirketlerde çalışanlara nazaran daha uzun süre şirket bünyesinde kaldığını ifade etti. KTÜ ile ilişkisinin temellerinin neredeyse 10 sene öncesine dayandığını ve bunun temelinde ilgili öğretim elemanları ve stajlarını başarı ile tamamlamış KTÜ’lü öğrenciler olduğunu söyledi.

Daha sonra soru‐cevap şeklinde devam eden oturum, plaket takdimi ve ardından hazırlanan kokteyl ile son buldu.

Kariyer Günlerinin ilk haftasının son konuğu Beşiktaş Denizcilik oldu.

Günün  ikinci  oturumunda  Beşiktaş  Denizcilik  adına  personel  müdürü   Yusuf  Sezer  öğrencilerle  bir  araya  geldi.  Konuşmasında  filo  tanıtımı  ve  stajyer  politikaları  hakkında  bilgi  veren  Yusuf  Sezer;  firmalarında  çalışan  personel  için  kariyer  planlamalarının  uzun  vadeli  olduğunu,  bu  nedenle  personellerinin diğer şirketlerde çalışanlara nazaran daha uzun süre şirket bünyesinde kaldığını ifade etti.  KTÜ ile ilişkisinin temellerinin neredeyse 10 sene öncesine dayandığını ve bunun temelinde ilgili öğretim  elemanları ve stajlarını başarı ile tamamlamış KTÜ’lü öğrenciler olduğunu söyledi.

Daha sonra soru‐cevap  şeklinde devam eden oturum, plaket takdimi ve ardından hazırlanan kokteyl ile son buldu. 

Editör: TE Bilişim