KTÜ Kariyer Günleri Başladı

KTÜ DUİM 14. Kariyer Günlerinin ilk gün konukları BOREALİS Denizcilik ve BODEN Denizcilik firmaları oldu. BOREALİS Denizcilik adına personel müdürü Mehmet Emre Yalçın öğrencilerle bir araya
geldi. Şirket adına sunumunu yapan Yalçın, şirketin kuruluşu, misyonu, vizyonu ve stajyer politikalarına dair öğrencilere bilgi verdi.

Gemideki zabitlerinin tamamının kendi bünyesindeki stajyerlerden oluştuğunu söyledi. Etik ahlakın önemine özellikle vurgu yapan Yalçın, denizcilik örf ve adetlerini benimsemiş insanlarla çalıştıklarını belirtti. Ardından günün bir diğer konuğu BODEN Denizcilik personel müdürü Murat Şahin, şirketlerinin kısa süredeki gelişiminden bahsedip, şuanda filolarında 10 adet gemileri olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl bu sayının 3 olduğunu ve filonun büyümeye devam edeceğini söyledi.

ÖĞRENCİLER UYGULAMAYI İYİ ÖĞRENMELİ

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Şahin ‘’Gemide gözlemlediğiniz işleri uygulamayı iyi öğrenmelisiniz’’ dedi. Konuşmalarının ardından öğrencilerin mesleki sorularını cevaplayan konuklara hediye ve plaket takdimi yapıldı. Sunumlardan sonra verilen kokteylde öğrencilerle samimi bir havada sohbet etme imkanı bulan yöneticiler öğrencilere mesleki bilgi ve tecrübelerini aktardılar. KTÜ Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Kariyer Günleri 18‐29 Kasım tarihleri arasında Türk ve dünya denizciliğinin önde gelen denizcilik firmalarının katılımıyla devam edecek..

Editör: TE Bilişim