KTÜ DUİM Kariyer Günleri 2. Haftasında devem etti

KTÜ DUİM Kariyer Günlerinin ikinci haftası LUCENT Crew Management firmasının katılımıyla başladı. 

Şirket adına Duygu KARASU öğrencilerle bir araya geldi. Yabancı şirketlere Türk personel kazandırma konusunda öncü şirketlerin arasında olduklarını belirten KARASU, öğrencilerden özellikle mezun oldukları zaman kendilerine başvurmalarını istedi. Stajyer alımı konusunda ise yapılan mülakatları başarıyla geçen öğrencilere istihdam sağladıklarını belirtirken geçmiş yıllarda stajını tamamlamış KTÜ’lü öğrencileri örnek gösterdi. Öğrencilerin özellikle yabancı personelle çalışma ortamı konusunda merak ettiği soruları cevaplayan KARASU, soru cevap bölümünün ardından sunumunu bitirdi. Takdim edilen plaket ve hediyelerin ardından kokteylde öğrencilerin birebir sorularını yanıtladı. 

 

 

Kariyer Günlerinin bir diğer konuğu KTÜ DUİM Mezunlar Derneği oldu. 

Derneği temsilen yönetim kurulu başkanı Sn. Şakir TOSUN ve başkan yardımcısı Sn. Önder KÖRPE‘nin katıldığı oturum samimi bir havada gerçekleşti. Kendilerinin de bu sıralardan geçmiş öğrenciler olduğunu belirten 2007 mezunu Sn. TOSUN konuşmasına dernek hakkında bilgi vererek devam etti. Şu anda aktif 450 üyeleri olduğunu belirtti. Özellikle birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan TOSUN bu beraberliğin sürdüğünü gördüğü için memnun olduğunu, KTÜ DUİM mezunlarının da şu anda dünyanın birçok yerinde farklı görevlerde çalıştığını, Mezunlar Derneği vesilesiyle iletişimlerinin sürdüğünü söyledi. Ardından söz alan yönetim kurulu başkan yardımcısı Sn. KÖRPE dernek üyeliğine dair öğrencilere bilgi verdi. Dernek adına yapılan çalışmalardan ve mezunların sektördeki konumundan söz etti. Neredeyse sektördeki tüm mevkilerde veya eşdeğer konumlarda dünyanın farklı yerlerinde okul mezunlarının çalıştığını söyleyerek öğrencilere her konuda destek olabileceklerini anlattı. Ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan konuklara konferans sonunda plaket takdim edildi. Kokteylde öğrencilerle tekrar bir araya gelen konuklar, öğrencilerin kariyer planlamaları ve sektöre dair sorularını birebir ilgilenerek cevapladı. Samimi söyleşinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı sonrası oturum son buldu. 

 

 

KTÜ DUİM Kariyer Günleri ikinci haftasının 4. günü konukları YASA Holding ve DEVBULK oldu. 

İlk oturumda YASA Holding adına Kaptan Fatih ERTEM ve Kaptan Faruk CELAYİR öğrencilerle buluştu. Şirket adına videolarını öğrencilerle paylaşan konuklar daha sonra YASA Holding bünyesindeki tanker ve kuru yük filolarını tanıttılar ve filolarının büyümeye devam etmekte olduğundan bahsettiler. Ardından öğrencilerin soruları üzerinden şirketin stajyer ve zabit politikası hakkında bilgi verdiler. Kadın stajyer ve zabitlere kapılarının açık olduğunu belirten YASA Holding bilindiği üzere yabancı tayfayla çalışsa da bu durumun zabit kadroları için şuan gündemde olmadığını belirtip sektördeki tecrübelerini öğrencilerle paylaşıp ve soruları samimiyetle cevapladılar. Konuklara takdim edilen plaket ve hediyelerle konferans son buldu. 

 

 

Günün ikinci oturumunda DEVBULK adına İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan Bülent AKBULUT ve İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Nuri ZARPLI öğrencilerle bir araya geldi. Öncelikle şirket adına genel bir tanıtım sunumuyla söze başlayan Sn. AKBULUT, sunumunda filolarındaki 9 gemiden stajyer maaşlarına kadar birçok konuyu öğrencilere aktardı. Ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan konuklar öğrencilere hatıra amaçlı hediyelerde bulundular. Sn. ZARPLI, önceliklerinin filoyu genişletmekten çok, diri ve yeni tutmak olduğunu belirtti. Soru cevap kısmının ardından konuklara takdim edilen plaket ve hediyelerin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla konferans son buldu. 

 

 

KTÜ DUİM 14. Kariyer Günlerinin 2. Haftasının 5. Gün konukları KIRAN Denizcilik ve MEDLOG Gemicilik oldu. 

İlk oturumda KIRAN Denizcilik’ten İcra Kurulu Üyesi Yaşar BİBER, Makine Enspektör Serhan BAYRAKTAR, Personel Müdürü Tolga KÜÇÜKCERAN ve personel müdür yardımcısı Sn. Aslıhan BAŞAR katıldı. Filolarında şuanda 16 gemi bulundurduklarını bu gemilerden 14’ünün 10 yaşın altında olduğunu ve dünyanın her yerine çalıştıklarını belirtti. Yakın bir zamanda eğitim departmanı kurulacağından ve personelin intibak eğitimlerini bu departman bünyesinde yapacaklarını söyledi. KÜÇÜKCERAN Gemideki stajyerle ilgili her 3  ayda bir stajyer hakkında gemiden şirkete değerlendirme raporu gönderildiğini ve stajyerlerin şirkette zabitlik alma oranının %92 gibi yüksek bir değer olduğundan söz etti. Öğrencilere deneyimlerini aktaran konuklar kendilerinin de deniz kökenli olduklarını ve KIRAN Denizcilik’te yıllardır görev aldıklarını anlattılar. Alacakları stajyerlerde de aradıkları en önemli kriterin şirketlerine uzun süre hizmet edecek yapıda kişiler olmasına özen gösterdiklerini belirttiler. Öğrencilerin sorularının ardından takdim edilen plaket ve hediyelerle konferans son buldu. 

 

 

Günün ikinci oturumunda MEDLOG Gemicilikten Kaptan Merter YAVAŞ ve Sn. Erkin GÜRCAN öğrencilerle bir araya geldiler. Konuşmasına MSC’yi tanıtarak başlayan Sn. GÜRCAN MSC’nin 1970’de kurulan bağımsız ve kendi kararlarını alabilen bir aile şirketi olduğunu belirtti. Dünyanın en büyük gemisi olan MSC GÜLSÜN’e dair bilgiler verdi. Ardından söz alan Sn. YAVAŞ, MEDLOG Gemicilik A.Ş. hakkında öğrencilere bilgi verdi. Amaçlarının MSC bünyesinde, en yüksek kalitede Türkiye’ de pazar payını arttırmak olduğunu söyledi. Şuanda filolarında bulunan 5 gemiyi tanıtan Sn. YAVAŞ ihtiyacın giderek arttığı için 2020 yılında filolarında büyüme beklediklerini söyledi. Amaçlarından birisinin de MSC bünyesine Türk zabitler katmak olduğunu anlatan Sn. YAVAŞ, oluşturdukları STEP Programı ve yetkinlik sertifikaları sayesinde yüksek TEU kapasiteli gemilere personel kazandırmayı planladıklarına değindi. Öğrencilerle soru cevap kısmının ardından sunulan plaket ve hediyelerle konferans sonlandı. 

 

 

Editör: TE Bilişim