Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER)'den Gemiadamlarına Acil Çağrı…….

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER), STCW Manila Değişiklikleri kapsamında uygulamaya giren değşklklerle ilgili Yağcı ve Gemici Yeterliğindeki tüm Gemiadamları için br duyuru yayınladı.

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneğinn gemiadamları  çalışma yeterliliklerini etkileyen konuya ilişkin olarak hazırlamış olduğu bilgilendirme metni aşağıdadır.

"Yağcı ve Gemici Yeterliğindeki tüm Gemiadamlarına duyurulur..

STCW Manila Değişiklikleri kapsamında uygulamaya giren aşağıda detayları verilmiş zorunlu yeterlik yükseltmelerini acil bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Yenilenmiş yeterliklerinizle çalışmanız İş müracaatlarında öncelikle tercih edilmenize sebep olabilecektir.

III/4 Yağcı Yeterlikleri III/5 Usta Makine Tayfası Yeterliğine yükselebiliyorlar.

· III/4 Yağcı Yeterliği ile 12 ay Deniz hizmeti ibra edilecek ve Sınavdan geçilecek.

· Eğer 12 aylık deniz hizmeti yoksa sadece 6 aylık varsa, 10 günlük bir kurs ile sınav sonrası aynı işlemi yapabilecekler.

II/4 Gemici Yeterlikleri II/5 Usta Gemici Yeterliğine yükselebiliyorlar.

· II/4 Gemici Yeterliği ile 18 ay Deniz hizmeti ibra edilecek ve sınavdan geçilecek.

· Eğer 18 aylık deniz hizmeti yoksa sadece 12 aylık varsa, 10 günlük bir kurs ile sınav sonrası aynı işlemi yapabilecekler.

Yukarıdaki şartlara haiz Gemiadamlarımız bağlı bulundukları Liman Başkanlıklarına müracaatlarında en yakın tarihli sınava (test usulü) girecekler ve başarılı oldukları takdirde Cüzdanları Basım Merkezinde basılarak adreslerine kargo ile gönderilecektir.

Not :

1.Liman Başkanlıklarımızda Sınav günleri Bölge Bölge 2-3 günde bir yapılmakta olup bu konu için sınav tarihleri mümkün olduğunca sıklaştırılmıştır.

2.Konu hakkında anlaşılmayanlar için Koster Armatorleri ve İsletmecileri Dernegi (KOSDER) Insan Kaynaklari Departmanlığından destek alabilirsiniz."

Saygılarımızla..

Tibet ÖZAY

Kosder Armatorleri ve

İşletmecileri Dernegi (KOSDER)

İnsan Kaynaklari Danışmanı

(533) 711 4455

[email protected]

Editör: TE Bilişim