Kıyı Tesislerinde Fumigasyon Operasyonları Eğitici Eğitimi Türk Loydu Organizasyonunda Gerçekleştirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonu ve denetiminde Türk Loydu’nun “Kıyı Tesislerinde Fumigasyon Operasyonları Eğitici Eğitimi” Ankara’da 16-17-18 Aralık 2019 tarihleri arasında The Ankara Oteli’nde yapıldı.

IMDG Kod Eğitim Seminerlerine İlişkin Yönerge çerçevesinde eğitim kuruluşlarının Fumigasyon Eğitici Eğitmeni ihtiyacını karşılamak amacıyla gerçekleştirilen eğitim 3 günlük bir çalışma ile tamamlandı.

16 Aralık 2019’da başlayan eğitimin ikinci gününde Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü Sn. Cem Murat Yıldırım da eğitim yapılan salonu ziyaret etti ve katılımcılara başarı diledi..

Eğitimde teorik anlatımın yanı sıra uygulamaya dönük ayrıntılara da yer verildi. Eğitim Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Sayın Kemal ALTIN ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme genel Müdürlüğü’nden Sayın Ünal BAYLAN tarafından birlikte sunuldu.
Eğitime IMDG Kod kapsamında tehlikeli madde taşımacılığına yönelik eğitim semineri düzenlemek üzere yetkilendirilmiş kuruluşlarda görev yapan ve IMDG Kod eğiticisi olma şartlarını sağlayanlardan ve Bakanlıklardan (Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı) olmak üzere 23 kişi katıldı. Eğitim sonunda yapılan değerlendirme sınavındaki başarı durumuna bağlı olarak katılımcılar, Fumigasyon Eğitimi Eğiticisi sertifikası almaya hak kazandılar.

Hem teorik hem de uygulamaya dönük ele alınan yanlarıyla bu eğitimle, taşımacılık ve lojistik sektörümüzde önemli bir yeri olan kıyı tesislerinde fumigasyon operasyonları açısından önemli bir bilgi birikimi katılımcılara aktarılmıştır.

Editör: TE Bilişim