KATAR SİLAHLI KUVVETLERİ ile PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ ARASINDA EĞİTİM ANLAŞMASI İMZALANDI.

Pîrî Reis Üniversitesi tarafından Katar Silahlı Kuvvetlerine uluslararası standartlar çerçevesinde en üst derecede denizcilik eğitimi sağlanması konusunda anlaşma imzalandı.

Anlaşmayı Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oral Erdoğan ile Katar Deniz Kuvvetleri Komutanı Abdullah bin Hassan Al Sulaiti imzaladı.

Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansında (DIMDEX 2018) bir araya gelen yetkililer iki ülke arasındaki bu anlaşmadan dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.

Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oral Erdoğan; "Türkiye ve Katar arasındaki iyi ilişkiler kapsamında gerçekleştirilen bu anlaşma iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi için büyük bir fırsat ve fayda sağlayacaktır." diye belirtti.

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar DEMİREL, IMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Türk Deniz Eğitim Vakfı Başkanı Sualp Ürkmez, Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Nazmi Çeşmeci ile birlikte çok sayıda yetkili imza törenine katıldı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof.Dr. İsmail Demir ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar fuar alanında incelemelerde bulundu.

Türk savunma sanayisi, Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'na (DIMDEX 2018) Savunma Sanayii Müsteşarlığı koordinatörlüğünde 33 firma ile katıldı.

Editör: TE Bilişim