"Lisede meslek sahibi olun, üniversitede uzmanlaşın" şiarıyla, İTÜ MTAL proje yarışma takımları çalışmalarına devam ediyor.

İTÜ MTAL ahilik uzmanlaşma takımları da her sınıf kademesindeki öğrencilerin, bir arada aynı hedef doğrultusunda, karşılıklı sevgi saygı dayanışma, yardımlaşma paylaşma duygularıyla, birlikte ter döküyorlar. Her Cuma öğleden sonraları, farklı sektörlerin ileri gelen uzmanlarından eğitim alıyor, tecrübe kazanıyorlar.

11 Şubat 2022 Cuma günü, İTÜ MTAL öğrencileri aynı anda farklı bölümlerde, bilgisayar mühendisi ve Pardus, C++, Rust, Linux, RISC-V uzmanı Emin Fedar'dan Pardus ile oyun ve uygulama geliştirme çalışmaları, E-Garaj Ofis Planlama ve Eğitmeni Murat Belen'den, E-Garaj kuruluş misyonu gelişimi süreci, elektrikli araçlar konularında teorik ve okula getirilen yüzde yüz elektrikli araç üzerinde uygulama eğitimi, Algan Marine genel müdürü Mustafa Azanpa'dan otonom gemiler, drone çalışmaları, proje yürütme süreçleri, patentleme, genç yeteneklerin keşfedilmesi, Coğrafya öğretmeni ve İTÜ idari personeli Eray Kara'dan Coğrafi Bilgi Sistemleri çerçevesinde ileri teknoloji proje çalışmaları, Yedirenk’ten Şefik Polat'dan Animasyon, AR/VR farklı ürünler geliştirme çalışmaları, Emekli Bilişim Elektronik öğretmeni Fatih Bayşu'dan Elektrik-elektronik tasarım, proje geliştirme, matematik öğretmeni Yusuf Niyazi’den yapay zeka çalışmaları, Doç. Dr. Gürsel Yeşilot’dan kolay matematik çalışmaları sayesinde arılar çiçekler ile buluşmuştu. Okul sanayi işbirliği çerçevesinde İTÜ MTAL öğrencileri uzmanlar ile buluşuyor, farklı projelere imza atıyorlar.


 

Editör: TE Bilişim