İTÜ MTAL'e BUCA IMSEF’te Altın Madalya Ödülü

Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Buca IMSEF (International Music, Science, Energy, Engineering Fair) Bilim ve Sanat Fuarı’nda proje ödülleri sahiplerini buldu.

BUCA IMSEF 2021’de fizik, kimya, biyoloji, matematik-bilgisayar, enerji-mühendislik ve müzik-piyano olmak üzere toplam 6 kategoride 27 ülkeden 167 proje yarıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kayra Koray YILMAZ; balık pullarının ekonomiye geri kazandırılması üzerine yaptığı çalışmasıyla, biyoloji kategorisinde altın madalya kazandı ve 2022 yılında Londra’da gerçekleşecek Londra Uluslararası Gençlik Bilim Forumu’nda ve Tahran’da düzenlenen AYIMI Uluslararası ISAC Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Ayrıca çalışma, 2-4 Aralık 2021’de Tahran’da düzenlenen AYIMI Uluslararası ISAC Olimpiyatları’na Türkiye’yi temsilen katıldı ve deneysel fotoğraflandırma kategorisinde altın madalyaya layık görüldü.

Kuruluşunun 3. yılından itibaren sayısız projelere imza atan ve Türkiye’deki 50 AR-GE merkezinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İTÜ MTAL); araştırmayı seven ve çeşitli projelerde yer alarak çalışmalara katkı sağlayacak yol arkadaşlarıyla çalışmayı bekliyor.

Editör: TE Bilişim