İTÜ Meslek Lisesi Öğrencileri İTÜ’nün Zengin Laboratuvarlarından Faydalanacak

İTÜ meslek lisesi elektrik-elektronik teknoloji alanı öğretmenlerimiz ile birçok ilklere imza atan ve çok önemli laboratuvarları bulunan İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi’ni ziyaret ettik. Dekanımız Prof. Dr. İbrahim AKDUMAN ve dekan yardımcımız Prof. Dr. Serkan ŞİMŞEK, İTÜ MTAL elektrik-elektronik öğretmenlerimize İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi laboratuvarlarını gezdirdi. Fakülte imkânlarının İTÜ MTAL öğrencileri için kullanılabileceğini ifade eden Akduman lisede çok iyi bir eğitim alacak genlerin İTÜ’de küresel ölçekte uzmanlaşacaklarını ve ülkemizde birçok yeniliklere imza atacaklarını belirtti. İTÜ ve İTÜ MTAL öğrencilerinin aynı laboratuvarlarda eğitim alabileceklerini ve devam etmekte olan projelerde de beraber görev alabilecekleri ve bunun yarınlar için son derece önemli olduğu dile getirdi.

Sadece Türkiye için değil, dünya için önemli kazanımlar olacaktır.

İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim Akduman, İTÜ MTAL Elektrik-Elektronik bölümü öğrencilerine, yüz yüze eğitim başlar başlamaz, fakültede laboratuvar tahsis edeceğini, lisans, lisansüstü derslerini, laboratuvar deneylerini ve doktora araştırmalarını gözlemleme imkanı bulan meslek liselilerin, erkenden problem çözme, araştırma mühendislik altyapısı kazanacağını, söz konusu edinimlerin sadece geleceğin İTÜ mühendislik öğrencileri için değil, Türkiye ve dünya için önemli kazanımlar olacağını belirtti.

Tam gün fakültede ders işleyecek ve atölye uygulamalarını öğretmenleri ile gerçekleştirecek genç arılara, teorik konularda araştırma laboratuvarlarındaki gözlem ve çalışmalarda, koordinasyondan sorumlu bir öğretim üyesi görevlendireceğini ifade eden Prof.Dr. İbrahim Akduman, İTÜ Uçak Uzay Bilimleri fakültesi öğretim üyesi ve İTÜ MTAL Müdürü Prof.Dr. Hüseyin Toros'a "sizin öğrencileriniz bizim öğrencilerimizdir" diyerek İTÜ MTAL projesine desteklerini ifade ettiler.

İTÜ meslek lisesi öğrencileri küresel ölçekte başarılara imza atacaklar

İTÜ MTAL müdürü Prof.Dr. Hüseyin Toros, olaylara küresel ölçekte bakan, yğksek teknoloji geliştiren, bilim yapan, girişimci ruha sahip ve köklerinden, değerlerinden kopmayan gençler yetiştirmeyi amaçladıklarını, on yıl sonra İTÜ MTAL’li gençlerin dünya çapında başarılara imza atacağını belirtmiştir.

İTÜ çok önemli laboratuvarlara sahip, buralarda önemli çalışmalar yapılıyor ve buluşlar var.

Dekan yardımcısı Prof.Dr. Serkan Şimşek fakültelerinin çok yüksek teknolojiyle donatılmış laboratuvarlara sahip olduğunu dile getirdi. Dekan ve dekan yardımcı İTÜ MTAL heyetine fakültenin laboratuvarlarını araştırma birimlerini gezdirerek, sonuçlandırılan aşamasındaki buluşlar, devam eden araştırmalar hakkında bilgiler vermişlerdir.

İTÜ MTAL Elektrik-Elektronik bölümü öğretmenleri Behçet Çevik ve Hakan Erkan gördükleri üst düzey teknoloji ve bilim ortamından çok etkilendiklerini, İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesinde bilim insanları ile beraber İTÜ MTAL’li genç arılara eğitim verecek olmaktan büyük gurur duyduklarını ifade ederek teşekkür etmişlerdir.

Yüz yüze eğitimi sabırsızlıkla bekliyoruz

İTÜ Meslek Lisesi Müdürü Prof.Dr. Toros, İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi’ni ziyaret etmekten memnuniyet duyduklarını anlattı. Ziyaretin oldukça verimli geçtiği ve biran önce hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Ziyaret sırasında İTÜ meslek lisesinin Elektrik-Elektronik, Bilişim Teknolojileri ve Denizcilik Alanı öğrencilerinin İTÜ imkânları ile yetiştirilecek olması, bir dünya üniversitesi olan İTÜ markası sebebiyle İTÜ meslek lisesinin de bir dünya okulu yolunda olduğu dile getirdi.



 

Editör: TE Bilişim