Bugünün ve geleceğin mesleklerinin kökleri artık bilişim teknolojilerine uzanıyor. Küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içinde olmak isteyen bilişim teknolojilerine meraklı gençler, akranları ile İTÜ meslek lisesinde buluşacaklar. Stratejik kalkınmada bir alan olarak bilişim, küresel dünyada gençlere yeni kapılar açıyor. Akıl almaz bir hızla büyümekte olan Bilişim Teknolojileri konusunda kendini yetiştirenler erken yaşlarda İTÜ’lü akademisyenlerle buluşma fırsatını yakalayacak ve dijital çağı kodlayacak. 

Lisede Meslek Sahibi Olacaklar, Üniversitede Uzmanlaşacaklar

Lisede alınan mesleki eğitimle çocuklarımız meslek sahibi olurken geleceğin yetkinliklerini kazanacaklar ve aldıkları yoğun akademik eğitim ile üniversitelere rahat bir şekilde girme fırsatını elde edecekler. Bunun için meslek eğitimi yanında Anadolu liseleri gibi yoğun akademik dersler alıyorlar. Lisede üniversite düzeyinde eğitim alan öğrenciler gelecekte ilk günden üniversite akademisyenleri ile projeler, araştırmalar yapmaya başlayacaklar. Ülkemiz de meslek liseleriyle ilgili algının yıkılması, meslek liselerinde üniversitelerin ve sektörlerin de desteği ile ekonomik gelişmeler hız kazanacak. Türkiye’nin 2023 eğitim vizyonu ile meslek liselerinde de çıta hızla yükseliyor.  Artık meslek liseleri uzmanlık alanları ile araştırma, teknoloji geliştirme gibi vizyoner bir bakış açısı kazanıyor. 247 yıllık İTÜ’nün bilgi birikimi, tecrübesi meslek liselerindeki eğitimle bütünleşecek.

İTÜ MTAL’de Bilişim Alanı Yükselen Değer

Verinin değerinin yükseldiği çağımızda, veri madenciliği, yapay zeka, makine öğrenmesi gibi alanlar da artık meslek liselerinin konusu haline geldi. Bu alanlardan mezun olan geçler geleceği kurma fırsatına sahip olacaklar. Büyük hayalleri olan öğrenci adayları lise tercihlerinde artık meslek liselerine yöneliyor.

İTÜ MTAL,  dünyanın ve ülkemizin nitelikli eleman ihtiyacına cevap vermek için 247 yıllık İTÜ tecrübesi ile gençlere, araştırma, geliştirme yapmaları için uygun iklim şartlarını hazırlıyor. İTÜ MTAL Türkiye’de ilk üniversite ismi taşıyan mesleki teknik lise olması sebebiyle, ülkemizdeki gençlerin girişimlerini, projelerini geliştirebilecekleri bir ortam hazırlamak amacıyla Arttırılmış, Sanal ve Karma Gerçeklik konusunda da eğitim adına ürün geliştiriyorlar.

Anadolu Teknik Lisesi Programı Uygulayan Okullarda Kış Döneminde Staj Yok, 12. Sınıf Sadece Üniversiteye Hazırlıyor

LGS ile girilen meslek liselerinde öğrencilerimizin bilim, teknoloji ve sektör dinamikleri çerçevesinde üst düzey beceriler geliştirmelerine yardımcı olunuyor. Meslek liseleri öğrencileri yerel ve küresel sorunlara, üretken çözümler üretebilen bireylere dönüştürmenin yolu açılıyor.

Detaylı bilgi için: https://itumtal.itu.edu.tr/    

Editör: TE Bilişim