İTÜ Denizcilik Fakültesi Sektör Günleri Tamamlandı

İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen Sektör Günleri'nin bugünkü konukları İnebolu Tersanesi Genel Koordinatörü Tayfun Sözer, Wartsila Genel Müdürü Murat Ergen ve Çavuş & Çoşkunsu Hukuk Bürosu ortağı Çağlar Çoşkunsu oldu.

1974 yılında İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin Güverte mezun olan Tayfun Sözer konuşmasına kendini tanıtarak başladı. Meslek hayatına Deniz Nakliyat’ta başladığını söyleyen Sözer staj anılarını anlattı ve 6-7 yıl boyunca deniz hayatının sürdüğünü söyledi. Aklında hep karaya geçmek olan Tayfun Sözer 1980 yılında Koç Holding’de çalışmaya başladı. 30 yıl boyunca Koç Holding’de sayısız başarıya imza atan Sözer 60 yaş sınırından dolayı Koç Holding’den ayrıldı. Tayfun Sözer meslek hayatında her zaman farklı olmamız, farklılık yaratmamız gerektiğini dile getirdi ve öğrencilerin başarılı olmaları için bunu ilke edinmeleri gerektiğini söyledi. Her öğrencinin kendisini entelektüel alanda geliştirmesini söyledi ve yabancı lisanlara dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Meslek hayatını İnebolu Tersanesinde devam ettiren Sözer, aynı zamanda koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğunu ve Beşiktaş Kulübünün Divan kurulunda da üye olduğunu belirtti.

Sektör günlerinin son gününde bir diğer konuğu İTÜ DF makine mezunu ve Wartsila Genel Müdürü olan Murat Ergen oldu. Okul anılarından bahseden 1990 Makine mezunu olan Murat Ergen, gençlere kendilerine güvenip farklılık yaratmaları gerektiğinden bahsetti. Öğrencilik döneminde yurt dışında staj yaptığından bahseden Ergen başmühendisliğini alana kadar denizde çalıştığını da ekledi. Daha sonrasında Koç Grup’unda iş hayatına devam eden Murat Ergen Koç Grup’undaki ilk iş görüşmesini anlattı. Diğerlerinden farkıyla öne çıktığını ve bu sebeple işe alındığını söyledi. Farklılığımızı gösterip öne çıkmamızın önemini vurguladı. Geleceğin gemilerinden bahseden Ergen “gelecekte sizin neyi beklediğini bilin ve buna göre hazırlık yapın.” diye de ekledi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi 1996 Güverte mezunu Avukat Çağlar Coşkunsu ise okul yıllarında “Denizlerin Hukukçu Kaptanı” Gündüz Aybay’dan etkilendiğini söyledi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2002 yılında mezun olduğunu ve İngiltere’de İngiliz hukuku ve deniz hukuku alanında oldukça gelişmiş olan Southampton’da yüksek lisans yaptığını belirten Coşkunsu, plan yapmanın ve sorumluluk sahibi olmanın başarıda çok önemli olduğunu söyledi.

Deniz hukukunu seçmeyi düşünen öğrencilere, “Önce denizci sonra hukukçu olun” diyen Coşkunsu, “Deniz tecrübesinin fazla olması deniz hukuku alanında sizi olumlu yönde etkileyecek” dedi.

Editör: TE Bilişim