İTÜ Denizcilik Fakültesi Sektör Günleri başladı

İTÜ Denizcilik Fakültesi Sektör Günleri Beşiktaş Eğitim Departmanından Eğitim Uzmanı İsa Mustafa Duran’ın ve Angora Shipping Genel Müdürü Hakan Çendik’in Katılımıyla Sektör Günleri Başladı 

Beşiktaş Eğitim Departmanında Eğitim Uzmanı olan ve okulumuz 2011 Güverte mezunu olan İsa Mustafa Duran öğrencilere denizcilik hayatında gerekli olan eğitim konusunda bilgi vermek üzere İTÜ Denizcilik Fakültesinde Sektör Günleri kapsamında öğrencilerle buluştu. Ardından Angora Shipping and Trading LTD. şirketinin sahibi olan ayrıca Tüdev yönetim kurulu üyesi ve Deniz Ticaret Odası yönetim kurulu yedek üyesi olan Hakan Çendik öğrencilere deneyimlerini aktardı. 

 

İlk olarak Beşiktaş Denizciliğin filosunu tanıtan İsa Mustafa Duran, filolarında konteyner, LPG, ham petrol, kimyasal tip gemiler olmak üzere toplam 16 adet gemilerinin bulunduğundan bahsetti. Beşiktaş Denizcilik hakkında önemli bilgileri verdikten sonra şirket içerisinde oluşturdukları bir öğrenci ve stajyer profili hakkında konuştu. Denizci bir öğrencinin aldığı eğitiminin yanında çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile de ön plana çıkması gerektiğini vurgulayan İsa Mustafa Duran, öğrencilerin kendilerini güncel tutmalarını önerdi. 

 

Eğitim konusunda oldukça detaylı bilgi veren İsa Mustafa Duran, Beşiktaş Denizciliğin gelişmeleri takip edip o alanlarda eğitim verdiğini anlattı. Öğrencilere başarıya odaklanmalarını öğütledi. İngilizcenin de üzerinde durmalarını anlattıktan sonra kişisel başarı hakkında da konuşuldu.  

Eğitim dışında denetimler, tanker firmaları ve yeni düşük sülfürlü yakıt regülasyonları ile ilgili İsa Mustafa Duran bilgi ve deneyimlerini öğrencilere aktardı. 

Soru-cevap ile devam edilen konferansta öğrenciler sorularını sorma fırsatı buldu. Şirketler tarafından tercih edilen bir stajyer, iyi bir zabit olabilmek için gerekenleri soran öğrenciler bunların dışında Beşiktaş Denizciliğin personellerinin bilgi seviyelerinin ölçüm kriterlerini de sordu. Gelen cevaplar ile interaktif bir şekilde işlenen konferans daha sonra sona erdi. 

Hakan Çendik konuşmasına bu sektöre nasıl adım attığını anlatarak başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği mezunu olan Hakan Çendik eğitim hayatını kısa bir şekilde anlatarak konuşmasına devam etti.  

İngilizcenin önemini belirten Hakan Çendik, bu meslekte başarılı olmanın sırrının öğrencilerin disiplini hem özel hayatlarında hem de mesleki yaşantılarında bir ilke edinmeleri gerektiğini söyledi. Mesleki bilgilerini aktaran Hakan Çendik piyasada 600 civarında broker olduğunu; broker olmak isteyen öğrencilerin sektörü iyi bilmesi ve disiplinli yaşaması gerektiğini söyledi. Sektörde önemli noktalara gelmek isteyen öğrencilere maddiyata önem vermemeleri ve gerektiğinde bazı durumlardan fedakârlık yapmalarını anlattı. Karada çalışmak isteyen öğrencilere uzun bir deniz tecrübesinden sonra karada daha iyi olanaklar elde edebilecekleri konusunda bilgiler verdi. 

Şu anda bulunduğu konuma kendi çabalarıyla geldiğinin altını çizen Hakan Çendik, öğrencilere bir çok öğüt verdi. Tüdev, DTO ve deneyim kazandığı birçok yer hakkında bilgi veren Hakan Çendik konferansın devamında öğrencilerin sorularını yanıtladı.  

Editör: TE Bilişim