İTÜ-Delmar Safety arasında yapilan “ISO PAS 23678 Training Academy" işbirliği anlaşması kapsamında  Denizcilik Fakültesine önemli bir tesis kazandırılacak. Delmar Training Academy ismini taşıyacak iskelede serbest düşmeli can filikaları dahil tüm can filikaları ve hızlı kurtarma botları dahil tüm kurtarma botları, denize indirme cihatları ve serbest bırakma teçhizatlarıyla ilgili eğitimler verileceği bildirildi.

İsmi Delmar Training Academy olacak

İTÜ Denizcilik Fakültesi ile DELMAR arasında imzalanan protokole göre, İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin Tuzla yerleşkesine kurulacak iskelenin inşaat ve ekipman masrafların tümü DELMAR tarafından karşılanacak. Delmar Training Academy ismini taşıyacak iskelede serbest düşmeli can filikaları dahil tüm can filikaları ve hızlı kurtarma botları dahil tüm kurtarma botları, denize indirme cihazları ve serbest bırakma teçhizatlarıyla ilgili eğitimler verilecek. İskelenin kurulumu, tüm eğitim techizatları ve bakımlarını DELMAR üstlenecek. 

Tüm denizcilere eğitim verilecek
 
DELMAR Training Academy’deki eğitimleri DELMAR’ın uzman personeli verecek. Akademide üniversite öğrencilerinin haricinde denizcilere de eğitimler düzenlenecek. 

Rektör’den hayırlı olsun mesajı

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, DELMAR’la yapılan protokolü sosyal medya hesabından şöyle duyurdu: “Denizcilik sektörüne yön vermek için üniversite-sanayi işbirliklerimizi devam ettiriyoruz. Delmar Safety ile yaptığımız “ISO PAS 23678 Training” Academy işbirliği anlaşması kapsamında  Denizcilik Fakültemize önemli bir tesis kazandırılacak. Üniversitemiz için hayırlı olsun.”

Editör: TE Bilişim