İLKFER Grup, ''Gemi Mühendisleri El Kitabı 9 - Gemilerde Kullandığımız Suyu ve İçme Suyumuzu Nasıl Elde Ederiz?'' başlıklı kitabın yayınlandığını duyurdu.

İlkfer Grup Denizcilik, Mühendis A. İlker Meşe'nin hazırladığı, gemi mühendisleri için altın değerindeki eğitim kitapları serisinin 9.'su olan ‘'Gemilerde Kullandığımız Suyu ve İçme Suyumuzu Nasıl Elde Ederiz?'' başlıklı El Kitabı’nı yayınladı.

Gemi Mühendisleri El Kitabı serisinin dokuzuncusu olan kitapta gemilerde kullanılan kullanma ve içme suyu hakkında akla gelebilecek tüm sorulara cevap verilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Kitabın arka kapağında şu ifadelere yer verildi;

''Bu kitabı hazırlarken, gemilerimizde kullandığımız KULLANMA SUYU VE İÇME SUYU ile ilgili aklınıza gelebilecek bütün soruların cevaplarını vermeyi amaçladık. Su nedir? İçme suyu ve kullanma suyu nedir? Sudan kaynaklanan hastalıklar nelerdir? Deniz suyu nedir? Eva suyu değerleri nedir? Eva suyu neden içilemez ve bu suyu içilebilecek seviyeye getirmek için neler yapmalhıyız? Hazırlamış olduğumuz bu kitabın içerisinde bu gibi soruların cevaplarımı bulabileceksiniz.

Gemide çalıştığımız süre içerisinde içtiğimiz suya veya kullandığımız suya gerekli önemi vermediğimizi biliyorum. Su tedavi programımızda, kazan ve ana mk. kullanma sularinı anlatırken, hep gemide içme suyunun üretilmesi ve önemini anlatan kitabın hazırlanması gerektiğini düşünüyordum. Bu nedenle,öncelikle gemilerde kullandığımız kullanma suyu ve içme suyunun ne olduğunu bilmemiz gerekiyordu. Bu kitap sayesinde artık bunu yapabilecek ve buna göre talepte bulunabileceksiniz. Böyle bir kitabın varlığının, gemilerde çalışan biz denizciler için çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Umuyorum ki biz gemi insanları için içme ve kullanma suyunun önemini anlatan bu kitap, gemilerimizdeki içme suyu kalitesini düzeltmek ve yükseltmek için güzel bir başlangıç olur.

Bu kitabın hazırlanmasındaki yardımları için Üzakyol Vardiya Zabiti Dilara BEKİROĞLU SONAR 'a (GV -2014) çok teşekkür ediyorum. Allah selamet versin. 

Müh.A.İlker MEŞE

ÖNEMLİ NOT: Buradaki bilgiler tavsiye amaçıdır ve kullanılan materyaller ve yöntemler kullanıcının sorumluluğundadır. Bu kitabı hazırlamakta payı olanlar sorumluluk kabul etmezler.''

Editör: TE Bilişim