GEMİ ACENTELİĞİ YENİLEME EĞİTİMİ DTO FETHİYE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

16 Mayıs 2018 tarihinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Eğitim Salonunda Gemi Acenteliği Yenileme Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

Gemi Acenteleri Yönetmeliği gereğince 5 yıllık kullanım süresi dolmak üzere olan Acente Tanıtım Kartı sahipleri her yıl IMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen eğitimlere katılarak belgelerinin sürelerini uzatabilmektedirler.

Fethiye Liman Başkanlığından Uzman Personel Sayın Mahmut MUMCU tarafından verilen eğitimlerde katılımcılara acentelik faaliyetleri ve yakın zaman içerisinde değişen mevzuatlar hakkında bilgi verilmiştir.

Eğitim seminerinde ağırlıklı olarak yakın zamanda uygulamaya geçirilen Yabancı Bayraklı Yatların Türk Bayrağına Geçişi, İlkel Yapılı Ahşap Tekneler ve Seyir İzin Belgelerinde ki değişiklikler gibi belirli konular ele alınmıştır. Bu hususta yürürlükteki uygulama esasları detaylı olarak acente personeline açıklanmıştır.

Ele alınan diğer konular ise “Gemilerde Atık Su Yönetimi” ve “Mavi Kart Uygulaması” olmuştur. Özellikle Atık Su Otomasyon Sistemi ve Mavi Kart uygulamasında karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik bilgiler aktarılmıştır.

Çevre il ve ilçelerden de katılımın gerçekleştiği eğitim sonunda katılımcılara IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şaban ARIKAN, Fethiye Liman Başkanlığı Uzman Personel Sayın Mahmut MUMCU ve IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Müdürü Sayın Bülent TELLİ katılım sertifikaları törenle takdim etmiştir.

Editör: TE Bilişim