Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emel Hayretdağ, 'Üç Tarafı Deniz Dört Tarafı Fırsat Eşitliği' projesinin detaylarını anlattı.

Koster Armatöleri ve İşletmeciler Derneği tarafından organize edilen kahvaltı etkinliğinde açıklamalarda bulunan Emel Hayretdağ, şu ifadelere yer verdi:

"Ekol denizcilik eğitim merkezi olarak, dünyanın en güzel şehirlerinden birinde, İstanbul’un eşsiz manzarasında sizlerle birlikte olduğumuz için son derece mutluyuz.Bu imkanı bize verdikleri için KOSDER’in değerli yönetimine özel olarak teşekkür ederiz.Bugün, burada kurumumuz ekol denizcilik adına sizlerle birlikte olma sebebimiz, Bizi son derece heyecanlandıran bir projeden söz edebilmek adınadır.

Şimdi amacımız, konuşmama başladığım ilk dakikalarda söz ettiğim, bizi yürekten heyecanlandıran, ‘’3 tarafı deniz 4 tarafı fırsat eşitliği burs projesi’’ kapsamında, toplayacağımız burslarla Ocak 2021’de yeni bir dönem daha açmaktır. Peki ekol olarak '3 tarafı deniz 4 tarafı fırsat eşitliği’ derken neyi kastediyoruz? Gerek coğrafik gerekse imkanları göz önünde bulundurulduğunda zengin bir dokuya sahip ülkemizdeki gençlerin denizciliğe kazandırılmasını hedefliyoruz.

Her gencimizin eşit imkanlara sahip olmadığını biliyoruz. Batı-doğu ayrımı yapmadan, Anadolu’nun her noktasından genç arkadaşlarımızın sektörümüze olan farkındalığını arttırmak ve eğitim almalarını sağlamak arzusundayız. Bunun içinde ihtiyacımız olan tek şey, burs kaynağını oluşturmak."

Kaynak: turkdeniz.com

Editör: TE Bilişim