Ekol Denizcilik 2022/2023 Eğitim ve Öğretim Yılı açılışı Ekol Denizcilik Eğitim Merkezi'nde Ekol personeli ve öğrencilerin katılımıyla Müh. Fahrettin Küçükşahin Konferans Salonunda gerçekleşti. Etkinlikte Kurum Müdürü Mutlu Arslan, Eğitim ve Kalite Koordinatörü Özkan Kaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Selçuk Gökbayrak ve Hülya Şimşek konuşma yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Mutlu Arslan;

‘’2022 Eğitim Öğretim Dönemi’nin ilk periyodu olan şu anki eğitimimize bugün, 16 Mayıs tarihi itibarıyla başlayacağız. 14 haftadan ve 4 dönemden meydana gelecek. Daha önce 2 yıl gibi uzun süre olan ama şu anda 2’şer haftalık sömestr tatilleri olarak bu süreyi 16 haftaya düşürerek daha kısa sürede sizleri inşallah denizciliğe kazandırmaya çalışacağız. Burada tabii tüm hocalarımız da gayretiyle bunu birlikte yapacağız.

Ekol Denizcilik uluslararası alanda faaliyet gösteriyor

Okulumuzun son yıllarda ülkemiz ve uluslararası alanda faaliyet göstermesinin tüm öğrencilerimiz tarafından da bilinmesini arzu ediyoruz. Şu anda burada bulunan tüm yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz bunu biliyor. Daha önceleri Ekol Denizcilik sadece bir kurs yeriyken şu anda uluslararası platformda da görev yapmaya, hizmet vermeye başladı. Şu anda birçok ülke ile protokol imzalandı. Bunların eğitimleri de olacak. Tabii bu tanınırlığın bilinmesi sizlere nasıl bir katkı sağlayacak ondan bahsedeceğiz. Artık Ekol Denizcilik’in ismi bu platformlarda da bilindiği için sizin de tanınmanız sağlanmış olacak, dolayısıyla bu okul içinde almış olduğunuz eğitimlerden sonra gemiye katılmanız durumunda göreve başlamanız durumunda inşallah aldığınız eğitimlerin de karşılığını orada gösterirseniz, bu farkındalık sizler tarafından da katkıyla yaratılmış olacak.

‘’Başarı başaracağım diye başlayarak, sonunda başardım diyenlerindir’’

Sözlerime son verirken, sizi çok bilinen ve kurumumuza yeni döneme başladığımızda bunu arzu etiğimiz, başarı ile anlamlandırdığımız bir sözü hatırlatmak istiyorum. ‘Zafer, zafer benimdir diyebilenlerindir. Başarı ise başaracağım diye başlayarak, sonunda başardım diyenlerindir.’ Siz de hep başarmış olun. Sizleri hep böyle görmek istiyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Mutlu Arslan konuşmasının ardından sözü Eğitim ve Kalite Koordinatörü Özkan Kaya’ya bıraktı. Özkan Kaya konuşmasında;

‘’Ekol Denizcilik Eğitim Merkezi’ndeki yeni eğitim yılına hoş geldiniz. Yeni bir eğitim ve öğretim görevine başladığımız bugünde genç arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Bu dönemimizde 2 güverte ve bir makine sınıfı olmak üzere su anda kadar 73 adet arkadaşımız okulumuza kayıt yaptırmış bulunmaktadır. Bu maksatla 2 adet güverte ve 1 adet makine sınıfı oluşturduk ve bu sınıflarımız sizler için hazırlanmış olan bölgede hizmete başlamıştır.

‘’Okulumuzda verilen eğitimler uluslararası niteliktedir’’

Sevgili arkadaşlar, 26 Ağustos tarihine kadar sürecek bu dönemde öğleden sonraki eğitim süreci özellikle ve sadece İngilizce eğitimi olarak sizlere özel olarak hazırlanmış olup zorunlu haller dışında katılmanızı beklemekteyiz. Okulumuzda verilen eğitimler uluslararası niteliktedir. Dolayısıyla müfredatımız STCW sözleşmesi dikkate alınarak Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmakta ve Talim Terbiye Kurulu tarafından da onaylanmaktadır. Buna göre bizlerin hazırlamış olduğu detaylı ders programları sizlere de sunulmuştur. Okulda alacağınız eğitimlerin bir kısmı laboratuvar, atölye simülatör veya Beykoz’da bulunan uygulamalı eğitim tesislerimizde uygulamalı eğitimler şeklinde yapılacaktır. Böyle bir eğitim yapılacağı zaman yeterli zaman önce size gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Geçen yıl başlattığımız ve bu yılda hem mesleki İngilizce hem de yabancı dil sınavına yönelik hazırlamış olduğumuz İngilizce programıyla size yoğun bir İngilizce eğitim vermek için tüm planlamamızı yapmış bulunuyoruz.

‘’İngilizce bir denizci olarak olmazsa olmazınızdır!’’

İngilizce meslek hayatımızın her aşamasında kullanmanız gereken sizlere kariyer ve yeni olanaklar sağlayan mesleki bilginize ilaveten sizlerin farkını ortaya çıkaracak olan en önemli araçtır. Bir zabit, bir denizci olarak da olmazsa olmazınızdır. Özellik bu yüğzde İngilizce eğitiminizi çok öenmsemenizi sizlerden rica ediyorum. Beraber yürüyeceğimizx bu yolda sizlere şimdiden Bşaarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun’’ Dedi.

Özkan Kaya’nın ardından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Selçuk Gökbayrak konuşma yaptı. Gökbayrak; ‘’Denizci ve gemi adamı olma adına birinci kararı zaten vermişsiniz. İkinci aşamasına geçmişsiniz, bu da eğitim aşaması. 3. Aşama zaten denize çıkma aşaması. Eğitim aşaması gayet ciddiye alınması gereken bir süreç. Bir önceki açılışımızda DTO başkanımız Tamer Kıran ve Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır sürekli yabancı dil eğitiminden bahsetti. Bunu kıymetli öğrencilerimize sunmaya çalıştık. Ben size başarılar diliyorum. Okulun takvim sürecinde tabii ki eğitim süreci belli bir disiplinle devam edecektir. Lakin tadını da çıkarın. Keyifli bir süreç. Bundan sonraki süreç denizde olacaktır. Hepinize başarılar diliyorum.

Hülya Şimşek yaptığı konuşmada;

‘’2022 ve 2023 yılının hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben de bir büyük olarak ve eski bir eğitimci olarak sizlerin şunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Çocuklar lütfen derslere giriniz. Derslere giriniz ki öğreniniz ve yarın staj dönemi geldiğinde hepinizin, özellikle bu derslerden aldığınız bilgileri kullanabileceğiniz alanda bizler, yöneticileriniz ve öğretmenleriniz olarak sizleri tavsiye edebilelim. Bu kurumdan alabileceğiniz bütün donanımları alınız. Biliyorsunuz Türkiye şartlarında 2 senede meslek sahibi olacağınız çok fazla okul yok. Bu okul onlardan bir tanesi, belki de en iyisi. Lütfen bu fırsatı çok güzel değerlendirin.

Konuşmaların ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

,

Editör: TE Bilişim