Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi kız öğrencileri Fırsat Eşitliği İyi Niyet ve İş Birliği Protokolü törenine katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile denizcilik firmaları arasında imzalanması planlanan ve “sektörde her yıl stajyer olarak işe alınan toplam öğrenci sayısının minimum yüzde 10 oranında kız öğrenci olmasını” garanti altına alacak Denizcilik Bölümü kız öğrencilerine yönelik Fırsat Eşitliği İyi Niyet ve İş Birliği Protokolü töreni, 8 Mart 2021 Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul’da gerçekleşti.

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait çok amaçlı kurtarma gemisi olan Nene Hatun’da gerçekleştirilen imza törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil KARAİSMAİLOĞLU da katılım gösterdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU kadınların konumunun iş ve toplum yaşamında güçlendirilmesine katkı verdiklerini, denizciliğe gönül vermiş kadınların da Mavi Vatan’da üstlenecekleri görevlerle üzerlerine düşen görevleri başarıyla gerçekleştireceklerine inançlarının tam olduklarını belirtti.

Ülkede bu yıl itibari ile YÖK’e bağlı 12 ön lisans programı, 13 de lisans düzeyinde eğitim veren denizcilik yükseköğretim kurumu bulunduğunu belirten Bakan KARAİSMAİLOĞLU; fakültelerde 829, meslek yüksekokullarında ise 750 kadın öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. Lisans düzeyinde eğitim veren üniversitelerimizde eğitim gören kadın öğrencilerimize mevzuat gereği zorunlu deniz stajlarını yapmaları hususunda üniversite-sanayi iş birliğinin ön ayak olacağını belirten Bakan KARAİSMAİLOĞLU, imzalanan bu protokol ile denizcilik sektöründe kadınlarımızın daha fazla yer almasına imkân sağlanacağının altını çizdi.

“Fırsat Eşitliği İyi Niyet ve İş Birliği Protokolü” imza töreni ve söyleşi programına Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni temsilen Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nden Seren Lal SÜMBÜL, Sanem ALTINAL, Açılay CEYLAN, Ece Can, Birsu GÜRPINAR ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nden Gül Tuana ZAVALSIZ katıldı.

Editör: TE Bilişim