DARGEB  Kültür Sanat Öğrenci Birliği sektör öğrenci buluşmaları

Deniz Araştırma ve Geliştirme Eğitim Gönüllüleri (DARGEB) Kültür Sanat Öğrenci Birliği sektör öğrenci buluşmalarına bir yenisini daha ekledi ve kendi içinde bir ilke imza attı. Aynı gün hem İstanbul’da hem de İzmir’de öğrenciler ile sektörü bir araya getirdi. Daha önce üç defa İstanbul’da, birer defa İzmir’de, Yalova da düzenlenen sektör öğrenci buluşmasını bahar döneminde değerlendirmek isteyen denizci öğrenciler, eş zamanlı olarak İzmir Alsancak’ta 2 üniversiteden 4 farklı bölüm ve İstanbul’da 4 üniversite 6 farklı bölümden öğrenciler ile sektör öğrenci buluşmasını düzenledi.

İstanbul’daki buluşmaya Yüksek Denizcilik Okulu mezunu ve SheFarers kurucularından, YoungShip Oslo tarafından, küresel denizcilik sektöründe uluslararası başarı göstermiş 40 yaş altı genç kadın profesyonellerin seçildiği “İzlenecek 10 Başarılı Kadın” listesinden, Kaptan Ayşe Aslı BAŞAK ve Kaptan Hülya GÜLER katıldı. Saat 12.00 da başlayan program 3 saat sürdü. Soru-cevap şeklinde düzenlenen etkinlikte BAŞAK ve GÜLER kadın denizciler, denizde yaşam, denizcilik kültürü ve gelenekleri, denizci öğrencilerde istenen yetkinlikler ve kişisel gelişim ile ilgili neler yapabilecekleri, denizcilik sektörünün zorlukları ve yaşadığı anılar gibi konuların yanında endüstri 4,0, stajyer öğrenci sorunları, gündemdeki güncel ve sürekli sorunları değerlendirerek, bu konulardaki bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Katılan öğrencilere katılım belgesi teslim edildi.

İzmir’deki buluşmaya Arkas Holding Liman Hizmetleri Müdürü Ali GÜNDAĞ katıldı. Saat 14.00 da başlayan program girişimci denizci öğrencilerin yoğun soruları üzerine 3 saatin üzerinde sürdü. Çoğunlukla soru-cevap şeklinde gerçekleşen etkinlikte liman tanımı, liman yetkinlikler, liman işletmesi ve işletme çalışanı avantaj ve dezavantajları, denizcilik ofis stajyerinden istenen yetkinlikler ve kişisel gelişim ile ilgili neler yapabilecekleri, gündemdeki güncel ve sürekli sorunları değerlendirerek, bu konulardaki bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Katılan öğrencilere katılım belgesi teslim edildi.

DARGEB ekibi sektör öğrenci buluşmalarına bahar döneminde devam edeceklerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim