Çankırı Vakfında Öğrencilere Kitap Tahlili Yarışması

Çankırı Vakfı, öğrencilerinin okudukları kitapları daha iyi anlamaları amacıyla her hafta tüm öğrencilere açık olarak Mesut Çavdar eşliğinde kitap tahlilleri yarışması düzenliyor.

Kitap tahlili programını ilk defa yarışma şeklinde düzenleyen Çankırı Vakfı, 20 Kasım Çarşamba günü vakıf merkezinde İlber Ortaylı’nın ‘Bir Ömür Nasıl Yaşanır ? Hayatta Doğru Seçimler için Öneriler’ kitabını tahlil edildi.

Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. İlyas Topsakal, Dr. Neşe Işık ve Dr. Muhsin Kadıoğlu jüri olarak değelendirmede bulundu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini, jüri üyelerine ise hediyelerini yarışmayı da düzenleyen başta Çankırı Vakfı başkanı Mustafa Can olmak üzeri vakıf büyükleri ve heyet üyeleri tarafından takdim edildi.

 Birincilik ödülü olan 3.000 tl ve İlber Ortaylı ile akşam yemeğini Rumeysa Tezcan ve Ceren Develi, ikincilik ödülü olan 2.000 tl’yi Alperen Kaya ve Özge Açıkgöz üçünlük ödülü olan 1.000 tl’yi Mervenur Coşkun ve Gözde Gümüş Şahin paylaştı.

Jüri özel ödülünün sahibi ise Ümit Öztürk oldu. Bazı yarışmacılar da mansiyon ödüllerine layık görüldü.

Keyifli bir yemek ve sohbet ortamıyla başlayan yarışma, öğrencilerin tahlillerini sözlü ve yazılı olarak jüriye sunmalarıyla devam etmiş ve takdimlerle son buldu. Tahlillerin jüri ve izleyiciler karşısında sözlü olarak da yapılması öğrencilerin hem topluluk önünde konuşma hem de özgüven kazanmaları açısından özellikle seçildiğini belirten Çankırı Vakfı Genel Başkanı Mustafa Can, öğrencileri tebrik ederek bu gibi etkinliklerin önemini belirtmiş ve devamının geleceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim