Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yaptırılacak gemi yapım atölyesi, 100 öğrencilik yurt ve kapalı spor salonu için inşaatlara ilk kazma vuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı 2015 yılı yatırım programında 8,5 milyon liralık ödeneğin ayrılmasının ardından, lisenin önündeki araziye inşa edilecek gemi yapım atölyesinin 1400 metrekare taban ve toplam bin 800 metrekare kapalı alana sahip olacağı, bunun 750 metrekaresinin yat üretimi, 250 metrekaresinin ise gemi makineleri için ayrılacağı öğrenildi.

Aynı yatırım programı kapsamında, 100 kişilik öğrenci yurdu ve spor salonu inşaat yapım işi ihalesini kazanan Tekgeyikler İnşaat’ın ortağı ve şantiye şefi İnşaat Mühendisi Cengiz Açıl, “Bu bölgeye bir yurt binası ve gemi yapı atölyesi inşaatları yapacağız. Her iki inşaatta Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Mesleki Teknik Lisesi bünyesinde kullanılacaktır” dedi.

Yurt inşaatının 100 kişilik olacağını belirten Açıl, aynı zamanda Ayvalık Sanayi Sitesi yanında bir kapalı spor salonu inşaatını da yürüttüklerini, firma olarak üç inşaatı da 1 yıl içerisinde tamamlayarak teslim edeceklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki 3 kompleksin inşaatının başlaması İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ın yanı sıra Okul Müdürü Hüseyin Aday başta olmak üzere okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Kaynak: iha