ARKAS ve TURMEPA işbirliği ile çocuklar denizi öğreniyor

ARKAS ve TURMEPA, “Deniz & Çevre Eğitimleri” projesi ile çocuklara deniz sevgisi ve denizleri koruma bilinci kazandırmayı hedefliyor.

Çocukların küçük yaşlardan itibaren denizle olan bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen Arkas ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 22 yıldır hizmet veren TURMEPA, çocuklar için bir araya geldi. Arkas ve TURMEPA İzmir’in Karşıyaka, Buca, Konak ve Narlıdere ilçelerinde farklı yaş gruplarındaki çocuklar için “Deniz & Çevre Eğitimleri” projesine başladı.
 
Piri Reis öğrencileri denizlerin önemini eğlenerek öğrendi 

Çevreye duyarlı çocuklar yetiştirmeye özen gösteren Özel Piri Reis Okulları, öğrencilerinde deniz kirliliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Arkas Holding ve DenizTemiz Derneği (TURMEPA) ile işbirliği yaptı. “Deniz ve Çevre Eğitimleri Projesi” kapsamında okulun Karşıyaka ve Güzelbahçe kampüslerindeki öğrenciler, denizlerin önemi hakkında bilgi aldı.
 
Proje kapsamında DenizTemiz Derneği (TURMEPA) İzmir Şubesi Proje Koordinatörü Saygın Yörük, minik öğrencilere dünyanın 4’te 3’lük bölümünü kaplayan denizlerin önemini, sudaki yaşamı, denizlerdeki canlıları, deniz kirliliği, kirliliğin canlılar ve insanlar üzerindeki etkilerini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Minik öğrenciler çizgi filmlerle denizlerdeki kirliliğin canlılar üzerindeki etkilerini görme imkanı bulurken bir yandan da eğlenceli oyunlarla kirliliğin önüne geçmek için neler yapılması gerektiğini öğrendi.
 
Çocukların sadece doğaya değil, tüm canlılara bakış açısına ışık tutmayı ve denizi sevdirmeyi amaçlayan proje kapsamında, havaların ısınmasıyla birlikte çocukların kıyı temizliği etkinliklerine de katılması planlanıyor.

2006 yılından itibaren ARKAS Holding ve TURMEPA işbirliğiyle çevrenin korunmasına yönelik başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında ARKAS Holding’in yapımını ve işletimini üstlendiği “ARKAS TURMEPA II” adlı atık toplama teknesi, 11. yılında da Çeşme koylarının temiz kalması için çalışmaya devam edecek. ARKAS TURMEPA II, aynı zamanda hizmete başladığı 2006 yılından bu yana yat ve gezi teknesi sahiplerini deniz kirliliği konusunda bilinçlendirerek çalışma ve etki alanını genişletiyor.

Editör: TE Bilişim