Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ ile ortak misyonu paylaşan okulların; aynı zamanda ayrıcalıklar ile ortak geleceği de paylaştıklarını söyledi.

Akpınar; Girne Amerikan Koleji’nin (GAC), 2018-2019 Öğretim Yılı’nda, İzmir ve Mersin’de iki yeni kolejin açılması ile daha da büyüyen, gelişen etkin bir ortaöğretim kurumu yapısı haline geldiğini belirterek, ayrıca yine Mersin’de GAC’ın havacılık ve denizcilik lisesi olarak şekillenmesi konusundaki hazırlıkların da tamamlandığını kaydetti.

GAÜ Kurucu Rektörü Akpınar; yeni akademik yıl ile ilgili devam ettiği bilgilendirmeler dizesinde, akademik yılın kurumsal teması “inovasyon” ile GAÜ’nün yatırımlarına yönelik olarak da “Farklı bir yöne girdiğimiz artık çok belirgin hale gelecektir” dedi. Akpınar; “ Ortaya koyduğumuz inovasyon, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin de çocuk üzerine bağlı temaları ile, 20 Ekim’de resmi akademik açılış törenlerimiz sonrasında oldukça farklı etkinlikleri bünyesinde taşıyacak bir akademik yıla daha dahil olacağız. Ben; tüm öğrencilerimize, akademisyenlerimize, kısaca tüm aile yapımıza başarılar diliyorum. Bu süreci bizlerle kucaklayan, kabullenen, ileriye taşıma uğraşı içerisindeki her bir bireye, sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Hastane bitirilecek. Karpaz projemizi yürütmeye devam edeceğiz”

GAÜ Bünyesi’nde projelendirilen en büyük yapılardan biri olan hastane inşaatının tamamlanacağını vurgulayan Akpınar; “Farklı bir yönde bakıp, biraz yavaşlatmak durumunda kaldığımız hastanenin 2018 Akademik Yılı’nda sonlanması için uğraşıyoruz. Geride kaldığını düşündüğümüz Karpaz Projesi, biraz da siyasi olarak bizi geride tutan bir yapıydı. Özellikle göğüs hastalıkları ve kansere yönelik merkezimizin orada oluşmasına yönelik ki, onu da 2018 Akademik Yılı’na yetiştirmek istiyoruz” dedi.

“Ege ve Akdeniz koridorundan ‘Hava Taksi’ Projesi ile ilgileniyoruz”

Önümüzdeki 50 yılda talep ve arz dengesinin en çok yükseleceği alan olarak tahmin edilen, havacılık sektörünün vazgeçilmezleri olduğunu belirten Kurucu Rektör Akpınar; “Tabii havacılık, bizim için çok önemli. Havacılıkta mevcut uçak sayımız, bu yıl 5’e ulaştı. Okulumuzda öğrenci sayımızın da artmış olması, havacılık işletmesinin de ilerisinde; onu, girişimci bir bölüm haline sokmanın peşindeyiz ki, hocalarımız oldukça hazır ve heyecanlılar, bir hava taksi uçuş organizasyonunu; bir koridorun oluşturulması suretiyle Akdeniz ve Ege’den başlatabilmenin arayışı ve heyecanı içerisindeyiz. 6 aylık bir sürecin içerisinde; önce tanıtım uçuşları, daha sonra da fiili uçuşlarımızı başlatmış olacağız. Bu adımlar, bizleri bir havayolu oluşumuna itebilir. Bu süreçte, her türlü desteği, ben de ekibimize vermiş olacağım.

Özellikle Kıbrıs Türk Havayolları’ndan sonra, ülkemizde bayrak taşıyıcı olmaması ve buna bağlı bir takım düzenlemeleri kendi içerimizde, belki de benzeri şekillerde bir havayollarını da hayata geçirmiş olacağız. Bunun gerçekleşmesi ile Ada’daki yüksek öğretimde eğitimlerini sürdüren, Anavatan’dan ve 3’üncü ülkelerden gelen öğrencilere de imkanlar sunacağımızdan emin olabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

“GAÜ Kampüsü, sağlık ve mühendislik üssü olacak. Yeni iletişim fakültemiz için çalışmaya başladık”

GAÜ Merkez Girne Kampüsü’nün havacılık, denizcilik yanında; özellikle sağlık ve mühendislik bilimlerine odaklı yeni yapılandırma programlarından da bahseden Akpınar; “sağlık ve mühendisliği beraber götürmeye çalışacağız. Dile getirmiş olmakla beraber, geri kaldığımız ama, artık kaçınamayacağımız iletişim fakültesinin de bu yıl temellerini atmış olacağız. Böylelikle üniversitemizde de şekillenmeler olacak. O değişim, bu yıldan başlayacak ve önümüzdeki yıl bunu daha da hissediyor olacağız” dedi.

“Kıbrıs sorununda, inovatif yaklaşım, GAÜ misyonu dahilinde”

Kıbrıs konusunda tarafların uzlaşı arayışlarını da yorumlayan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, başkan yardımcılığını sürdürdüğü ‘Uluslararası Diplomatlar Birliği’ nin öneri üretme anlamında etkinliğinin artırılmasının, inovatif düşünce ve eylemlerin önünü de açacağını kaydetti. Akpınar, açıklamalarının sonunda; “gelinen sonuç o ki; sona doğru bir adım atılamıyor. Bu noktada, Uluslararası Diplomatlar Birliği’nin öncülüğü ile inovatif bir yaklaşım sergilenebilir. KKTC’nin sadece devlet olarak değil, sivil toplum örgütlerinden tüm çalışma gruplarına kadar artık, kendimizi dış dünyaya tanıtma yollarını zorlamamız gerekmektedir. Ambargolar, izolasyonlar ile bu yaşamı, bizler için anlamsız kılan ya da zorlaştırıcı bir takım adımlar atmamızı engelleyen Güney Kıbrıs’a karşı, alternatif modeller ortaya koymamız gerekiyor. Toplum olarak bizim, bir şey istememiz gerekiyor. Kıbrıs’ta sanki, böyle sorunlu bir süreç yaşayan bir toplum yok. Oluşan bir refah düzeyi var. O refah düzeyi içinde de, kendi dengesini oluşturmaya çalışan bir Kıbrıs Türkü var. Bu süreçte, kendileri için bir sonuç aranmadığını düşünen çocuklarımıza, hatta psikolojik travmalar yaşayan kitlelere, farklı bir takım çıkışlar ortaya koymamız gerekiyor.” şeklindeki önerilerini iletti.
Kaynak: iha