25. Geleneksel Kış Kariyer Günleri  DEÜ Denizcilik Fakültesi Tarafından Düzenlendi

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından 23-27 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen 25. Geleneksel Kış Kariyer Günleri denizcilik sektöründen 16 farklı işletmenin katılımı ile pandemi nedeniyle çevrimiçi platformda gerçekleştirildi.

Resim önizlemesi

Denizcilik sektöründen 16 farklı işletmenin temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 25. Geleneksel Kış Kariyer Günleri, öğrencilerle sektör temsilcileri arasında akademik iş birlikleri ve staj imkanları konusunda çok değerli fikir alışverişlerine ortam sağlamıştır.

Resim önizlemesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesinin 25. Geleneksel Kış Kariyer Günlerine bu yıl sırasıyla BOREALİS ve BODEN Denizcilik, Lucent, Arkas Denizcilik, DÜZGİT Denizcilik, İDÇ Denizcilik, Armona Denizcilik, Zenith, Kaşif Denizcilik A.Ş, Genel Denizcilik, Unic Tanker Firması, Omikron Crew Management, Miklagard S Ship Management Firması, DFDS Denizcilik ve Taşımacık A.Ş., Beşiktaş Denizcilik, İnce Denizcilik ve Ditaş şirketleri katılım göstermiştir.

Resim önizlemesi

Sektör temsilcilerinin çevrimiçi platformda aktardığı konu başlıkları; öğrencilerin staj imkanları konusunda yoğunlaşırken, gündemin en çarpıcı konularından olan Covid-19’un deniz ticaretine yansımaları ve gemiadamlarının pandemi sürecinde gemiye katılış süreçleri, alınan önlemler ve yaşanılan ticaret kayıpları üzerine de değerli katkılar sunulmuştur.

Resim önizlemesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin 25. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’nde, birçok sektöre olumsuz etkileri bulunan ve hemen hemen her alanda küresel bir krize neden olan bu pandeminin başlangıç yeri olan Çin’in en önemli üretim merkezlerinden biri olduğu ve birçok küresel şirket tedarikçilerinin merkezi olduğu, Wuhan’da başlayan salgının Çin’in diğer bölgelerine de yayılması sonucunda Çin yönetiminin sert önlemler almasına neden olduğu bunun da tedarik zincirini olumsuz etkilediği, birçok bölgede üretim ve hizmetin yavaşlaması ve hatta durma noktasına geldiği belirtilmiştir.

Resim önizlemesi

Çevrimiçi etkinlikte, Covid-19 pandemi sürecinin, mevcut şirket içi stajyerlerin gemi ve limanlardaki eğitim programlarına ve mevcut süreçte gemilere katılım süreçlerine dair çıkarımlarda bulunulmuştur. Covid 19 tedbirleri kapsamında gemiadamlarının gemiye katılış süreçlerinde PCR testinin uygulandığı ve testin negatif çıkması sonucunda ortalama 1 hafta dinlenme periyotları uygulanarak gemiye katılım süreçleri olduğu belirtilmiştir. Bu süreçte, kilit hizmet görevi olan gemiadamlarının sağlık ve güvenlik riskleriyle karşılaştıkları, virüsün yayılmasını önlemek için alınan ek önlemler kapsamında ülkelerine dönemedikleri veya gemilerine katılamadıkları için, gittikçe artan biçimde fiziksel ve ruhsal tükenmişlik hali yaşadıkları belirtilmiştir.

Resim önizlemesi

Denizcilik şirketlerinin aktardığı bilgilere göre, küresel salgın nedeniyle yüzbinlerce gemiadamının denizde mahsur kaldığı bir dönemde, yeni uluslararası anlaşmaların denizcileri korunması gereken kilit çalışanlar olarak tanıdığı ve kıyı tesislerinde acil tıbbi bakıma ihtiyacı olan çok sayıda denizcinin kıyıya çıkmasına dünyadaki birçok liman idaresinin izin vermediği ve liman çıkışlarının yasaklandığı belirtilmiştir. Aynı zamanda, gemilerde bulunan gemiadamlarının hijyen konularında şirket içi eğitimlerle bilgilendirildiği ve gemilerde hijyen malzemesi stoklandığı belirtilmiştir.

Denizcilik sektörünün önde gelen şirket temsilcilerinin katıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 25. Geleneksel Kış Kariyer Günleri, öğrencilerin staj imkanları hakkında ve gündem konuları üzerinde soru-cevap ortamı sağlanarak çevrimiçi platformda tamamlanmıştır.

Editör: TE Bilişim