Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, elektrik trafolarında yangın çıktı, balıkçı tekneleri battı ve kazalar yaşandı. İzmir, Marmaris, Bodrum ve Uşak'ta afet manzaraları vardı.

Muğla ve ilçelerinde rüzgarın hızı zaman zaman saatte 80 kilometreye ulaştı. Güney ve batı yönlerden fırtına şeklinde esen rüzgarın yanı sıra, il genelinde etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle iş yerlerinin tabelaları düştü, çadır spor salonunun brandaları uçtu.

Marmaris'te ağaçlar devrildi; Bodrum'da tekneler battı

Marmaris'te sabah saatlerinden itibaren güneybatı yönünden esen lodos etkisini göstermeye başladı. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, bu nedenle Marmaris Otogarı'ndaki enerji nakil hatları zarar gördü. İtfaiye ekipleri ve elektrik dağıtım şirketi görevlilerinin yaptığı çalışmayla ağaçlar kaldırılırdı. Caddelerde bulunanlar yürümekte bile zorluk çekti.

Ayrıca, dalga boyunun 5 metreyi bulduğu ilçe sahillerinde, Azmak Deresi'ndeki balıkçı tekneleri batma tehlikesi geçirdi. Yat limanında tekneleri bulunan denizciler de zor anlar yaşadı.Yükselen dalgalar nedeniyle yat limanındaki restoran ve kafelerin içi suyla doldu. Fırtına ve dalgalardan çok sayıda masa, sandalye ve reklam tabelası zarar gördü.

Bodrum'un Ortakent-Yahşi beldesi Yalı Mahallesi'nde de fırtına nedeniyle telefon direkleri devrildi. Sahildeki bir iskele ise fırtına nedeniyle yerinden sökülerek karaya sürüklendi. Limanda demirli bulunan 3 balıkçı teknesi battı, 10 teknede ise maddi hasar meydana geldi. Tekne sahipleri bölgeye gelerek zarar gören teknelerini kurtarmaya çalıştı. Büyük hasar oluşan tekneler demirli bulundukları yerden çıkartılarak kamyonete taşındı.

Elektrik trafosunda yangın çıktı

Ortaca, Yatağan, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde de devrilen ağaçların enerji nakil hatlarına zarar vermesi nedeniyle elektrik kesintileri yaşandı ve Eskiköy'de bir elektrik trafosunda yangın çıktı. Bazı caddelerde trafik aksadı. Dalaman'da iş yerinin üzerine devrilen ağaç, maddi hasara yol açtı. Köyceğiz'de ise demirli bir tekne battı. Yatağan ilçesinde fırtına nedeniyle elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi. Bazı bölgelere elektrik verilemiyor.

İzmir'e çamur yağdı

İzmir'de, sabah saatlerinde başlayıp, yaklaşık yarım saat süren fırtına ve sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur, havadaki çöl tozu nedeniyle çamurlu yağarken, ağaçlar devrildi, yollar da su birikintileri oluştu, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Yarım saat süren yağış sırasında Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, metrekareye 10 kilogram yağış düştü. Yağışın ardından ise güneş açtı.
 
Uşak'ta çatılar uçtu

Uşak'ta da fırtına nedeniyle bazı binaların çatıları, bazı işyerlerinin de tabelaları uçtu. Çatılar, 5 otomobilde maddi hasara neden oldu. Soba zehirlenmesinden dolayı 9 kişinin hastaneye başvurduğu kentin merkezinde zaman zaman elektrik kesintileri meydana geldi.

Editör: TE Bilişim