“EGE DENİZİ KARDEŞLİK DENİZİ OLACAK”

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile İzmir’de gerçekleştirdiği zirvede yapılan anlaşmalar, denizcilerde büyük heyecan yarattı.

İzmir Başbakanlık Ofisi’nde yapılan ve yaklaşık 7 saat süren Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı’nda alınan kararları memnuniyetle karşıladıklarını belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, toplantıda imzalanan Selanik Limanı ile İzmir Alsancak Limanı arasındaki kardeş liman anlaşmasının, iki ülkenin dostluğunu geleceğe taşıyacak çok büyük bir adım olduğunu söyledi.

Öztürk, “Birbirinin ikizi olan, aralarında güçlü tarihi bağlar bulunan iki şehrin, liman ve denizcilikte işbirliği yapma kararı alması çok önemli. Liman kenti İzmir, artık Ege ve Akdeniz’in limanlarına kopmaz ağlarla bağlanacaktır. Yine Selanik ile İzmir arasında planlanan ve iki ülke vatandaşlarının rahatça seyahat edebileceği Ropax (araç ve yolcu taşıyan gemi) seferleri için çalışmalar hızlandı. Turizm alanında imzalanan işbirliği anlaşması da Ege kıyıları ile Yunan adaları arasındaki turizm ve ticareti canlandıracaktır. 28 Mart’ta Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu ile İzmir’de düzenleyeceğimiz Türkiye-Yunanistan Deniz Turizmi Çalıştayı ile iki ülkenin turizm hamlesine güçlü bir katkı koyacağız. İki liderin İzmir’de gerçekleştirdiği zirve, iki şehri yakınlaştıracağı gibi Ege’nin iki yakasını da bir araya getirecektir. İki ülkenin işbirliği sayesinde Ege Denizi, ölümlerin ve dramın değil barışın ve kardeşliğin denizi olacaktır. Bu tarihi adımı atan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz ” dedi.
Editör: TE Bilişim