Saygıdeğer Okurlarımız;

2009-12-31DenizHaber.Com sitemizde “Konuşan Türkiye” nin bir göstergesi olarak, okuyucu yorumlarına yer verilmektedir.

Okuyucularımız sitemize yorum yazmakta büyük teveccüh göstermektedirler.  Biz de, hakaret içermedikçe, denizciliğimizin reflekslerinin yansıması adına, bu yorumlara yer vermekteyiz.

Geçtiğimiz günlerde demokratik tahammülümüzü test etme olanağı sağlayan bir olay yaşadık.

Deniz Trafik Operatörleri Derneği’nin yapmış olduğu bir açıklamaya, okuyucularımızdan oldukça yoğun tepkiler aldık.

Okuyucularımız, görüşlerini kimi zaman sert bir tarzda dile getirdiler. Gönderilen yorumların yarıdan fazlasını , maksadını aşan sertlikte olduğu için, yayınlayamadık.

Yayınladığımız yorumları da hiç kimsenin rencide olmaması adına, kısmen kesmek zorunda kaldık ve bunu da belirtik. Ancak bizim boş bıraktığımız yerleri kendi hayalinde ve kendi meşrebince  dolduran kimileri, ortamı germeye çalıştılar, bizim umursamadığımız gibi eminiz ki sizler de umursamadınız.  Bu boş bırakılan yerlerde “küfür” yoktu. Bizim okuyucumuz sert eleştiri yazabilir ama hiçbir zaman küfürlü yorum almadık bugüne kadar. Küfür, onu oraya yerleştirenin kendisine aittir. Nitekim yalancının mumu yatsıya kadar yandı ve çoktan sabah oldu.

Gördük ki, yayınladığımız yorumlarla ilgili, okuyucularımızdan aldığımız tepkiler, son derece olumlu.  Bizim tarafsız yayıncılığımız ve seviyeli tartışmaya zemin yaratmamızdan dolayı çok sayıda okuyucularımız memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yalnız, çok değerli bir camiaya söylemek istediklerimiz var. Kılavuz Kaptanlarımız gibi, Türk Boğazlarının çilesini çeken, Deniz Trafik Operatörlerimize…

Biliniz ki, okuyucularımızın dile getirdiği görüşler, Denizhaber’in editörlerinin veya Genel Yayın Yönetmeninin, kişisel görüşleri değildir.

Kurumumuzun resmi görüşleri de değildir; yayıncı olarak görüş sahibi olursak objektif olamayız, önyargılı olursak tarafsız olamayız.

Yayıncı olarak bizim ödevimiz, toplumun demokratik tepkilerini, düşüncelerini yansıtmaktır.

Haber kutsal, yorum hürdür.

Bizim haberlerimizde ve yayınladığımız yorumlarda hiçbir şekilde rencide edici hakaretamiz sözler geçmez, hepsi demokratik tepkiler ve seviyeli görüşlerdir.

Bunları yayınladığımız için bize gönül koyacağınızı düşünmüyoruz, çünkü sizlerin bu demokratik olgunluğa sahip olduğunuza ve seviyesiz provokasyonlara gelmeyeceğinize inanıyoruz.

Son sözümüz şudur:

Kılavuz Kaptanlar da, Deniz Trafik Operatörleri de, “aynı tavanın balığı”dırlar; yani, Türk Boğazlarının. Türk Boğazlarının güvenliği ve emniyeti için bir anlamda kader birliği yaptıklarına, yapmaları gerektiğine inanıyoruz.

Bu birliği hastalandırmak isteyenlere  geçit vermeyecek kadar da entelektüel düzeyleri yüksektir.

Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım; Tuzla’da Denizcilik Fakültesi’ndeki son Balık Gününde bakın ne güzel dile getirmiş:

"Denizcilerin arasındaki hukuk abi kardeşlik hukukudur. Bu hukuk diğer hukuk kurallarına hiç benzemez.Yüzyıldır bu hukuk vardır.Yüz yılda geçse bu hukuk devam edecektir."

Denizcilik ruhunu kavrayamayanların bunu anlaması mümkün değildir.

Sizleri karşı karşıya getirmek isteyenlere izin vermeyeceğinize, ancak bulanık suda yaşamını sürdürebilecek art niyetli kişilere karşı uyanık olacağınıza inanıyoruz. Eleştirilere demokratik bir olgunlukla ne denildiğini anlamaya çalışarak dikkat edeceğinize eminiz. Sizler de emin olun ki Türk Denizciliğinin Haber Sitesi Denizhaber.Com; dün olduğu gibi, gelecekte aynı ilkelerle VAR OLACAK ve gerçek denizcilerin, denize emek verenlerin yanında ve arkasında olmaya devam edecektir.

 

Editör: TE Bilişim