DenizHaber Yazarlarıyla Sektöre Işık Tutuyor...

Yıllardan beri ülkemizin en önemli iktisadi sorunlarından biri olan işsizlik, ABD finansal sisteminin yol açtığı küresel ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün biraz daha artıyor ve denizcilik sektörü de krizin bu olumsuz etkisinden nasibini alıyor.
 
Bu süreçte gemi inşa sektöründe (tersanelerde) işten çıkarmalar bütün hızıyla devam ederken, her tersane işçisinin ortalama 4 kişilik bir aileyi temsil ettiği düşünüldüğünde, bu sektörde sadece ekonomik değil sosyal açıdan da bir erezyona doğru gidildiğini görebilmek zor olmuyor.
 
İşte her geçen gün biraz daha büyüyen bu sorun karşısında, denizhaber yazarları görüşleriyle sektöre ışık tutmaya devam ediyor.
 
Sitemizde düzenli olarak teknik içerikli yazılar yazan Gemi İnş. Müh. Fatih Yılmaz'ın bir süre önce gündeme taşıdığı "Tersanelerde Esnek Üretim ve Daimi İstihdam" ve "Tersaneler İçin Yeni Fırsat: "Bakım-Onarım"" konulu yazıları, denizhaber okurları tarafından büyük ilgi görerek her biri 2.000 - 2.500 kez okundu. Denizhaber olarak bizi dahada mutlu eden ise bu yazılarla gündeme taşınan çözüm önerilerinin sektörde uygulanmaya başlandığının işaretlerini kendi haberlerimizde görmemiz oldu.
 
Şöyle ki; 20 Şubat 2009 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ve yazarlarımızdan Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkan Yardımcısı Kaptan Cahit İstikbal'in de davetli olarak katıldığı "Gemi İnşamızın Dünü Bugünü" konulu konferansın soru-cevap bölümünde, tersanelerin sadece gemi inşa eden/onaran yerler olmayabileceğine dair bir köprünün çelik konstrüksiyonunun dahi tersane atölyelerinde yapılabileceğini ve bu konu üzerinde çalışıldığını en yetkili ağızlardan duymak sevindiriciydi. Dahası, son yaptığımız "Tuzla'daki Kuruhavuzu Gemi Onarımına Açtık" başlıklı haberimizde, Tuzla'daki bazı tersanelerimizin gemi bakım-onarım yatırımlarını daha verimli bir şekilde yönetme kararı aldıkları ve bu yönde yapılanma yolunda oldukları haberine yer verdik.
 
Bu gelişmeler gösteriyor ki; Denizhaber yazarları bütün iyi niyet ve samimiyetlerini ortaya koyarak, ülkemizin en önemli iktisadi sorunlarından biri olan işsizliği (işten çıkarmaları) önlemeye yönelik yapıcı görüşleriyle Türk denizciliğinin yakın geleceğine ışık tutmaya devam ediyorlar.
 
Fatih Yılmaz'ın:
 
24-11-2008 tarihinde yayınlanan "Tersanelerde Esnek Üretim ve Daimi İstihdam" konulu yazısını okumak için
.tıklayın.

24-01-2009 tarihinde yayınlanan "Tersaneler İçin Yeni Fırsat: "Bakım-Onarım" konulu yazısını okumak için tıklayın.
 
20-02-2009 tarihinde yayınlanan "Gemi İnşamızın Dünü Bugünü Konferansı" başlıklı haberimizi okumak için
tıklayın.

06-03-2009 tarihinde yayınlanan "Tuzla'daki Kuruhavuzu Gemi Onarımına Açtık" başlıklı haberimizi okumak için tıklayın.

DenizHaber Türk Denizciliğinden aldığı güçle denizciliğimizin yolunu aydınlatmaya devam edecek.

Editör: TE Bilişim