Dünyanın en büyük eğlence seyahat şirketi Carnival Şirketler Grubu’nun bünyesindeki Costa Cruises filosuna bir gemiyi daha eklemeye hazırlanıyor. Costa Smeralda’dan sonra yapımına başlanan Costa Toscana için ilk çelik Finlandiya’daki Meyer Turku tersanesinde kesildi.

Costa Toscana da tıpkı Costa Smeralda gibi hem limanda hem de denizde, dünyanın en temiz fosil yakıtı olan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışacak. İki gemi de 180.000’in üzerinde brüt tonaj ve 2600’den fazla kabin kapasitesiyle şimdiden dikkatleri üzerine çekiyor.

Costa Toscana ve Costa Smeralda; Costa Grubu’nun toplam 6 milyon Euro üzerinde bir yatırımla, 2023 yılına kadar filolarına eklemeyi planladıkları 7 gemiden sadece ikisi. Bu planlama dahilinde filoya eklenen ilk iki gemi geçtiğimiz Aralık ayında suya indirilen AIDAnova ve onu takiben 2019 Şubat ayında suya indirilen Costa Venezia olmuştu.

İki yeni amiral gemi ise isimlerini İtalya’nın en gözde bölgelerinden aldı; bir yanda şarap vadileriyle ünlü Toscana, diğer yanda İtalya’nın en popüler sahil bölgesi Smeralda. Bunun yanı sıra Costa Smeralda’nın tüm kabin katları ve sosyal alanları İtalya’nın çeşitli bölgelerinden esinlenerek tasarlandı.

Costa Cruises filosunun bu yeni gemileri sadece tasarımıyla değil mutfağıyla da İtalyan rüzgarı estirecek. İtalyan lezzetleri ve mutfak gelenekleri gemideki misafirlerle buluşacak.

20 Ekim 2019’da Hamburg’dan Savona’ya ilk seferini gerçekleştirecek olan Costa Smeralda; 11 farklı restoran, 19 bar, 16 terapi odasıyla görkemli SPA’sı, kaydıraklı su parkı, dört havuz ve çocuklara özel eğlence alanları ile misafirlerine eşsiz bir deneyim sunmak için hazırlanıyor. Denizlerin zümrütü diye anılacak olan Costa Smeralda; Hamburg, Rotterdam, Lizbon, Barselona ve Marsilya dahil olmak üzere, Avrupa’nın en gözde şehirlerinden bazılarında iki gün süreyle demirleyerek seferini 15 günde tamamlayacak.

Costa Smeralda; Savona, Marsilya, Barselona, Palma de Mallorca, Civitavecchia ve La Spezia limanlarından oluşan rotada bir haftalık seferler ile 2021 Nisan ayına kadar Batı Akdeniz’de hizmet verecek. 2021’de suya indirilmesi planlanan Costa Toscana’nın seyir programı ise önümüzdeki birkaç ay içinde açıklanacak.

DENİZHABER

Editör: TE Bilişim