MARMARA'DA YAĞIŞ

Meteoroloji'nin internet sitesinden yaptığı uyarıya göre, Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege'de lodos fırtınası ile birlikte kuvvetli yağış bekleniyor.

İZMİR İÇİN UYARI    

İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve  Çanakkale'deki sağanağı yarın lodosla fırtınaya dönüşeceği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Orta  Akdeniz üzerinden gelen ve batı kıyılarını etkisi altına alan yağışlı havanın  yarın lodosla Çanakkale ve Aydın'ın batı ilçelerinde kuvvetli, Balıkesir'in  Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Havran ilçeleri ile İzmir'in kuzey ve batı  ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağa neden  olması bekleniyor.

Yetkililer, vatandaşları, ani sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve  direklerin devrilmesi, deniz ve kara ulaşımında akşamalar ile soba ve doğalgaz  kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve  tedbirli olmaları konusunda uyardı.
         
ERZURUM -9 DERECE

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 9 dereceyle Erzurum ve Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Kars'ta eksi 9, Ardahan'da eksi 8, Ağrı'da eksi 7, Erzincan'da eksi 4 ve Iğdır'da eksi 1 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da 7, Erzurum ve Kars'ta 8, Ağrı'da 9, Erzincan'da 11 ve Iğdır'da 13 derece olması tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle kent merkezlerinde bazı ev ve iş yerlerinin camı buz tuttu, su birikintileri dondu. Sabah erken saatlerde dışarı çıkan vatandaşlar soğuk havadan olumsuz etkilendi.

Bu arada, Ardahan'da bazı vatandaşların atların üzerine kilim örterek, soğuktan korumaya çalıştığı gözlendi.

KIRKLARELİ'DE SAĞANAK

Kırklareli'de gece saatlerinde başlayan sağanak, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Kentte etkili olan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri, sabah saatlerinde iş yerlerine giden vatandaşlarla öğrencilerin zor anlar yaşamasına neden oldu.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ulaşımın aksamaması için trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda önlem alarak, sürücüleri uyardı.

Belediye ve itfaiye ekipleri ise cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşmaması için rögar kapakları üzerinde biriken ağaç yapraklarını temizledi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 12 saatte metrekareye 24 kilogram yağış düştüğünü belirterek, yağışların 4 Aralık Salı gününe kadar etkili olacağını bildirdi.
Editör: TE Bilişim