Edirne’nin Keşan ilçesinde yılın ilk buğday ürünü, Keşan Ticaret Borsası’nda yapılan salon satışındaki açık arttırma ile kilogramı 1,75 TL’den satıldı.

Keşan Ticaret Borsası toplantı salonunda başlayan ilk ürün satışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri, Keşan Ziraat Odası Başkanı Rıfat Mangır, Toprak Mahsulleri Ofisi Keşan Ajans Amiri Ali Gücüyeter, Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, Keşan Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri ve Borsa üyeleri katıldı.

Salon satışı için söz alan Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, yılın ilk arpa satışının ardından şimdi de yılın ilk buğday ürününün salon satışının yapıldığını dile getirdi. Kaymaz, "Bu mübarek ayda yapılacak hasadın tüm üreticilere, ülkemize hayırlı olması dilekleriyle, yapılacak satış da tüm üreticilerimize ve bölgemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından ise 2017 Hasat sezonu ilk Buğday ürününü getiren Keşan Maltepe Köyünden Barış Çakırcı isimli müstahsilin 1.000 kilogram buğdayı, salon satışı ile açık arttırmaya sunuldu. Yapılan arttırma sonucunda ilk buğday, Kale Madencilik firması tarafından 1.75 TL üzerinden sembolik fiyat ile satın alındı. Daha sonra ise borsaya yılın ilk ürünü getiren buğday üreticisi Barış Çakırcı’ya, Keşan Ticaret Borsası Meclisi adına Meclis Başkanı Necmi Kaymaz ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük tarafından 50 litre mazot ve plaket takdim edildi. Keşan Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ise küçük altın hediye edildi.
Kaynak: iha