Edirne Belediyesi tarafından Ramazan ayında geleneksel hale getirilen İstanbul gezilerine katılan mahalle sakinleri İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezerken aynı zamanda İstanbul Boğazı’nda tekne turu yaptı. Ev işlerine bir günlük mola veren mahalle sakinleri gönüllerince eğlendi, boğazın keyfini çıkarttı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organizasyonuyla gerçekleştirilen Ramazan ayı kültür gezileri 12’nci günüde Mithatpaşa Mahallesi’ni ağırladı. Mahalle Muhtarlığının önünde toplanan mahalle sakinleri Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan ve Edirne’nin simgeleriyle süslenen gezi otobüsüne binerek İstanbul’a doğru yola çıktı. Sultan Ahmet, Eminönü, Mısır Çarşısı, Eyüp Sultan Camii, Piyer Loti ve Panorama 1453’ü gezen mahalle sakinleri daha sonra Boğazda tekne turu yaparak, denizin ve boğazın tadını çıkarttı.

Ev işlerine bir günlük ara veren kadınlar İstanbul’u keşfederken; keyifli dakikalar da yaşadı. Mahalle sakinleri Edirne dönüşünde Edirne Belediyesinin kendileri için hazırladığı iftar sofrasında oruçlarını açtı.

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan mahalle sakinleri kendilerine bu imkanı sunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ederek "Gönlümüzce bir gün yaşadık. Çoğumuz torun bakıyoruz. Günümüzün büyük çoğunluğunu ev işleri yaparak geçiriyoruz. İlk defa kendimiz için bir şey yaptık. Tüm sorumluluklardan bir gün bile olsa uzaklaştık, gezdik. Boğazda denizin tadını çıkarttık. Daha önce gitmediğimiz yerlere gittik. Bize bu imkanı sağlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ediyoruz" dedi.

Her mahallede düzenlenecek olan kültür gezileri Ramazan ayı boyunca devam edecek.
Kaynak: iha