Arnavutluk'un Kuzeybatısındaki Porto Romano açıklarında bugün öğleden sonra meydana gelen kazada, armatörlüğünü Tuzla merkezli Saygı Denizcilik ve Elektrik adlı şirketin yaptığı M/T Edirne adlı ürün tankeri meydana gelen patlamadan sonra battı.

15 kişilik gemi mürettebatından üçü hayatını kaybetti.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre; Türk armatöre ait ancak Sierra Leona bayrağı taşıyan gemi, 92 metre uzunluğında ve 2120 Gross Tonajlı bir ürün tankeri. 1980 yılı yapımı olan gemi 2009 yılından bu yana Edirne adını taşıyordu.

Gelen bilgilere göre kaza  Durres Limanının 3 mil açığında tankerin 3000 tonluk benzin yükünü boşalttıktan 2 gün sonra gemi demiryerinde yeni sefer için beklemekte iken meydana geldi.

Polis sözcüsü Bayan Ornela Cako'nun verdiği bilgiye göre geminin Azerbaycan vatandaşı kaptanı da dahil olmak üzere 2 kişi kayıp. 2 kişinin ise cesetleri denizden çıkarıldı.

Çoğu Gürcistan vatandaşı olan 12 kişi ise gemi battıktan sonra kurtarıldı.

Polis, gemi batmadan öce dumanlar yükseldiğini bildirdi.

Arnavutluk denizcilik dairesi başkanı Gazmenb Tahiri'nin verdiği bilgiye göre gemide bulunan 15 kişilik mürettebattan 2'si kadın. Mürettebat Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye ve Ukrayna vatandaşlarından oluşuyordu.

Gemi, Yunanistan'dan yüklediği 3 bin ton benzini Durres Limanında boşalttıktan sonra Durres Limanının Porto Romano bölgesinde demirde beklemekte iken gemide büyük bir patlama olduğu bildiriliyor. Türkiye saati ile 14:30 da meydana gelen patlamadan hemen sonra geminin battığı da gelen bilgiler arasında.

DenizHaber'e ulaşan özel bilgilere göre, gemide 3 kişinin hayatını kaybettiği kesinleşti.  Gemide bulunan 3 Türk vatandaşının iyi durumda oldukları DenizHaber'in edindiği bilgiler arasında. Hayatını kaybedenlerin ise geminin Azeri kaptanı, Gürcü vatandaşı güverte lostromosu ve usta gemici oldukları öğrenildi.

Gemideki 2 bayanın Ukrayna vatandaşı Tanya Nikonyuk ve Larissa adlı mürettebatın ise sadece ıslandığı ve kazadan yara almadan kurtulduğu bildirildi.aşçı ve kamarot oldukları her ikisinin de durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Gemi armatörünün DenizHaber'e verdiği bilgiye göre ise Azeri uyruklu kaptanın hayatını kaybettiği henüz kesin değil. Sabahın erken saatlerinden itibaren talihsiz Azeri kaptanın aranmasına devam edilecek.

 

Editör: TE Bilişim