Merhaba.. Yeni bir seneyi karşıladığımız şu günlerde yeni  sayımız ile sizlereulaşmaktan çok mutluyuz. Bu sayımızdaki kapak röportajımızı İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Arslan ile gerçekleştirdik. Kendisinin denizcilik sektörünü ve İTÜ Denizcilik Fakültesi’ni tanıması dönemin Dekanı duayen denizcilik hocası Prof. Dr. Osman Kamil Sağ’ın güzel bir mektubu ile olmuş ve kariyeri bu günlere ulaşmış. Röportajımızda kendisi İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin farklı bir gücü ve enerjisi olması gerektiğini vurguladı ve bize okulda yaptıkları güzel çalışmalardan bahsetti.

Ayrıca sayımızda iki kısa röportajımız daha var. İlkini Wista International Eski Başkanı Despina Panayiotou Theodosiou ile ikinci röportajımızı ise deniz hukuku konularında çok önemli bir akademik kariyere sahip Doç. Dr. İlker Başaran ile gerçekleştirdik.

Bu sayımızda Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın “Küresel Ekonomide 2023 yılında Enflasyon mu? Resesyon mu?” başlıklı makalesini de okuyabilirsiniz. Katkısı için kendisine çok teşekkür ederiz.

Sayımızı beğeni ile okumanızı umarken; 2023’de herkese sağlık, huzur, mutluluk ve bol kazançlar diliyoruz.