Merhaba.

Uzun bir aradan sonra sizlere yeni sayımız ile ulaşmaktan çok mutluyuz. Bu sayımızdaki kapak röportajımızı Karavelioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karavelioğlu ile gerçekleştirdik. Karavelioğlu ailesi denizcilik sektörümüzdeki köklü ailelerden biri ve şirket kuruluşları 1916’ya dek uzanıyor. Dedelerinin yelkenlilerle Mısır’a yük taşıyarak başlattığı denizcilik faliyetleri, ailenin diğer bazı fertlerinin de sektöre değişik katkıları ile devam etmiş. İhsan Bey bize kendisi, eskiden günümüze şirket faaliyetleri hakkında bilgi verirken, yakın gelecekte planladıkları yat ve römorkör üretimi konusundaki çalışmalarından da bahsetti.

Bu sayıdaki köşe yazılarımız ise: Kaptan Faruk Emre Yıldıran’dan çok güncel bir konuda “Tahıl Koridoru Dünü/Bugünü” ve Isabelle Gerretsen’den “Denizcilikte Yeşile Geçişi Kim Finanse Edecek?”. Katkıları için kendilerine çok  teşekkür ediyoruz.

Sayımızı beğeni ile okumanızı umarken, geçtiğimiz ay İMEAK DTO seçimlerini kazanan Başkan Tamer Kıran ve Yönetim Kurulu Üyelerini de tebrik ediyor, yeni dönemde başarılar diliyoruz.