Merhaba, yeni sayımızla sizlerle birlikteyiz. Bu sayımızda kapak röportajımızı PRÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezer Ilgın ile gerçekleştirdik. Sezer Hoca bize denize karşı uzun yıllardır  süregelen sevgisi ve ilgisini, deniz hukuku konusunda  yaptığı çalışmaları anlattı. Merak ettiğimiz, çok güncel bir konu olan Kuzey Akdeniz (Ege) ve Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanlanları konusundan bahsetti. Çok yönlü Hocamızı  yıllardır yapmakta olduğu değerli çalışmalar için tebrik ediyoruz.

Bu sayımızda geçtiğimiz günlerde kutladığımız 13. “Kılavuz Kaptanlar Haftası”  ve Meslek Şehitlerini  Anma Törenlerine de yer verdik. Deniz Ticaretinin devamlılığı ve seyir emniyeti için  çok önemli bir kamu görevini icra eden Türk Kılavuz Kaptanlarının haftasını tekrar kutluyor, meslek şehitlerini saygıyla anıyoruz.  Ayrıca,  bu haftada düzenlenen panellere katılan EMPA Bşk. Yardımcısı Kaptan Miguel Vieira Castro ve IMPA Genel Sekreteri Nicholas John Cutmore ile yaptığımız röportajları da okuyabilirsiniz.

Sayımızın köşe yazısı ise  Mühendis İlker Meşe’den  “Cumhuriyet Döneminde Kurulan İlk Özel Kılavuzluk Şirketinin Hikayesi”.

Bu arada Atina’da gerçekleşen Posidonia Fuarı’nda SeaNews dergimiz ile yerli ve  yabancı sektör üyeleri ile buluştuk. Çok kalabalık olan ve verimli geçtiğini düşündüğümüz fuar geleceğe dair umut verdi. Bir sonraki sayımızda buluşana kadar şimdilik hoşçakalın.