Türkiye Cumhuriyeti’nin 54. dönem Başbakanı ve Milli Görüş hareketinin kurucusu Prof. Dr. Necmettin Erbakan ölümünün 5. yıldönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Akçakoca’da da bir dizi etkinlikle anıldı.
Saadet Partisi Akçakoca İlçe Teşkilatı tarafından Fedai Karabıyık Parkı’nda Necmettin Erbakan’ın siyasi hayatından çeşitli kesitleri içeren bir fotoğraf sergisi açıldı. Fotoğraf sergisine vatandaşların ilgisinin bir hayli yüksek olduğu görülürken, SP Akçakoca İlçe Başkanlığı tarafından ise akşam ve yatsı namazları arasında Merkez Camii’nde bir Mevlid-i Şerif okutulacağı ifade edildi.
Fotoğraf sergisi ve mevlit etkinliğiyle ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Zorlu, "Erbakan hocamızı bundan beş yıl önce 27 Şubat 2011 tarihinde darül bekaya uğurladık. Kutlamalardan maksadımız onu anlamak ve anlaştırmaktır. Bu yıl Erbakan hocamızın vefatının 5. Yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinliklerle anılacaktır. Gerek ülkemiz içerisinde yaşanan hadiseler, gerekse İslam coğrafyasında ve dünyada cereyan eden hadiseler göz önünde bulundurulduğunda Milli Görüş’ün ve Erbakan Hoca’nın ortaya koyduğu çözüm önerilerinin zarureti daha da tebarüz etmektedir. Bu itibarla 2016 yılı Erbakan Haftası etkinlikleri ’Savaş Değil Barış, Çatışma Değil Diyalog’ başlığı altında yapılacaktır. Erbakan Hocamız, inancı, azmi, mücadelesi, vefası, istikameti, davasına bağlılığı ve sayamadığımız birçok özelliği ile bizlere hep önder ve heyecan kaynağı olmuştur. Erbakan Hocamız, büyük ilim, siyaset, devlet ve dava adamı olarak hizmetleri ve başarılarıyla hem ülkemizde çığırlar açmış hem İslam dünyasını etkilemiş hem de insanlığa barış ve huzur getirecek yeni bir dünyanın adımlarını atmıştır. Yapılacak programlar çerçevesinde, Erbakan Hocamızın hadiselere koyduğu teşhisleri ve çözüm önerilerini, icraatlarında gözettiği prensipleri bir defa daha hatırlama gayretinde olacağız.
Hocamızı anlamanın en büyük nişanesi İslam birliğini ve yeni bir dünya düzenini kuracak olan Saadet Partimizi yönetimlerde iş başına getirecek olan çalışmaları bi hakkın yapmaktır. Bu vesile ile merhum hocamıza ve her gün gelen haberleri ile yüreklerimizi yakan şehitlerimize cenabı haktan rahmet diliyorum" dedi.
Kaynak: iha