18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan program kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Düzce’de de etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda, Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan anma programı kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Vali Zülkif Dağlı, Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, Düzce Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri ile öğrenciler katıldı. Program Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ile başladı, ardından İstiklal Marşı okundu. Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zekeriya Güzeldal yaptığı konuşmada, Çanakkale destanının namusu bildiği vatanının bekası için canını feda eden yüz binlerce kahramanın eseri olduğunu söyledi. Programın devamında slayt gösterisi halinde Çanakkale destanı anlatıldı, tasavvuf müziği eşliğinde öğrenciler gösteri sundu.

Vali Zülkif Dağlı programın sonunda sahneye çıktı, programın duygulandırdığını söyleyerek, o günlere gidildiğini belirtti, öğrenciler ve idarecileri tebrik etti.
Kaynak: iha