Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yalova'nın Altınova ilçesindeki Cemre Tersanesi'nde inşa edilecek dünyanın en büyük canlı balık taşıma gemisinin ilk kaynağını yaptı. Bakan Varank, yetkililerden faaliyetlerle ilgili bilgi alıp çalışanlarla sohbet etti.

Cemre Tersanesi’nin Norveçli Seistar için inşa edeceği canlı balık taşıma gemisinin ilk kaynağı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan’ın da katıldığı törenle yapıldı.

Norveçli dizayn firması SALT Ship Design tarafından Seistar için geliştirilen canlı balık taşıma gemisi, silindirik balık taşıma tanklarına sahip.

110 metre uzunluğunda ve 24.6 metre genişliğinde olan ve Siegrunn adı verilen hibrid gemi, DNV GL klas kurallarına göre inşa edilecek ve Norveç bayrağı taşıyacak. 8 bin m³ tanka sahip 12 bin tonluk gemi dünyanın en büyük canlı balık taşıma gemisi olacak.

ARTAN TALEBİ KARŞILAYACAK

Cemre Tersanesi yetkililerine göre, inşa edilecek olan bu yeni tonajlı gemi mevcut ve gelecekteki müşterilerin özellikle Batı Norveç sularına göçen somonlar için artan arıtma ve nakliye taleplerini karşılayacak.

Gelişmiş tekne tasarımı balıkların zarar görmeden ve verimli olarak işlenmesi üzerine tasarlanan gemi, buna ek olarak da hijyen, çevre ve kalite kombinasyonu dikkate alınarak inşa ediliyor.

Gemi, enerji depolaması için batarya ve silindirik balık tankları gibi yeni çözümleri de barındırıyor. Cemre Tersanesi tarafından Norveç'e ihraç edilecek geminin 2023 yılında teslimi planlanıyor.

gemi_2-319.jpggemi_1-376.jpg

gemi_-027.jpg

Editör: TE Bilişim