Yunan Sahil Güvenlik, arama yaptığı Skyros isimli bir dökme yük gemisinde, balast tanklarının su girişindeki mazgalların arkasına gizlenmiş uyuşturucuyu ele geçirdiği anları saniye saniye yayınladı. Geminin operatörü ise kendisinin de mağdur olduğunu iddia etti.

İstihbarat ABD'den geldi!

Brezilya'dan 22.500 metrik ton soya fasulyesi yüklemiş olan 24.350 dwt'lik dökme yük gemisi Skyros'un, Marshall Adaları'na bayraklı olup Yunanistan merkezli Lydia Mar Shipping tarafından yönetildiği ve 5 Nisan'da Brezilya'nın Santarem kentinden sefere çıktığı belirtildi. Gemide uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığına dair istihbaratın ise ABD'den geldiği anlaşıldı.

Gemi Yunanistan Kalamaki limanına ulaştığında inceleme için bekletildi. Müfettişler, uyuşturucu tespiti için polis köpekleri eşliğinde gemiyi arasa uyuşturucuya dair bir ize rastlanmadı.

Bunun üzerine gemi demirdeyken bir dalış ekibi gemiyi su altında aramaya başladı. Dalgıçlar, balast tanklarının su girişindeki mazgalların arkasında su geçirmez bir torba buldu. Paket yüzeye çıkarıldığında toplam ağırlığı yaklaşık 47 kilo olan kokain olduğu anlaşıldı.

23 mürettebata gözaltı!

Gemi için bir gözaltı kararı verilirken, polis mürettebatın 23 üyesini gözaltına aldı.

Editör: TE Bilişim