YMN Tanker Denizcilik filosuna ait Med Baltic isimli kimyasal tanker gemisi 17.08.2020 tarihinde Lavera/Fransa limanında bir sonraki limanı olan Derince/Türkiye’ye doğru ilerlerken İtalya/Sardinya adasının Kuzey-Batısında karadan yaklaşık 25 mil uzakta bir botun batmış olduğunu ve denizde insanların olduğunu farketti.

Bunun üzerinde Gemi Kaptanı derhal Şirket ve İtalya MRCC ile iletişime geçerek ve denizde bulunan kişilerin kurtarmak üzere derhal rotasını değiştirerek tam yol ile teknenin bulunduğu noktaya doğru ilerledi.

Bölgeye varıldığında denizde 13kişinin olduğu görülmüş ve tüm gemi personelinin hızlı bir takım çalışması ile gerek Rescue boat, gerek can simi, gerek el incesi atılarak denizde kurtarılmayı bekleyen kişileri kurtarmaya başladı. 7 kişi kurtarılarak gemiye alındıktan sonra bölgeye Italya Sahil Güvenlik botu ulaştı ve denizde bulunan 6 kişi de İtalya botuna alınmış ve toplamda 13 kişiyi kurtardı.

Denizde kurtarılmayı bekleyen başka bir insan olması ihtimaline karşılık SAR helikopteri ve çevre gemilerinde katılımı ile SAR operasyonuna devam etti, toplam 8 saatlik arama kurtarma operasyonu sonunda havanında kararması ile birlikte Cagliari Radio talimatı ile operasyon tamamlanmış ve Med Baltic isimli gemi bir sonraki limanına doğru ilerlemek üzere yola devam etti.

Editör: TE Bilişim