En benzersiz kargo gemilerinden biri bu hafta Fransa'dan yola çıktı. Grain de Sail adı verilen şirket, çikolata üretimini ve satışını yelken gücüyle çalışan ekolojik bir kargo gemisinin operasyonuyla birleştirdiğini belirtiyor.

21 metre uzunluğundaki alüminyum gövdeli kargo gemisi 18 Kasım'da New York'a gitmek üzere Fransa'nın Brittany Sahili'nden yola çıktı. Dört kişilik bir mürettebat ile yönetilen geminin 50 tona kadar yük taşıma kapasitesine sahip olduğu biliniyor. Soğutmalı deposuna 28 palet yük yüklenebileceği belirtiliyor.

İlk sefer için gemiye 14.000 şişe Fransız organik şarabı yüklendi. Şarap, New York'taki bir dağıtıcıya teslim edilecek. Amerika Birleşik Devletleri'nde şarabı indirdikten sonra gemi, Fransa'ya dönüş seferine çıkmadan önce rotasını kakao ve kahve yükleyecekleri Güney Amerika'ya çevirecek.

Aynı şirket 2011 yılında 36 metrelik bir yelkenliyle bir tondan fazla kahveyi Fransa'ya taşımıştı. Beş yıl sonra 2006'da çikolatalara geçtiler ve eski bir yelkenli kullanarak ABD'den kahve ve Dominik Cumhuriyeti'nden kakao taşıdılar. Şimdi ise yeni yelkenli gemilerinin inşasını tamamlayan Grain de Sail, her yıl Atlantik'ten dört geçiş yapmayı planladığını açıkladı. Gemi, kakao ve kahve kargolarını yüklemeden önce Fransız ürünlerini Amerika Birleşik Devletleri'ne taşıyacak.

Geminin çevre dostu seyir yapmasının yanısıra rüzgar türbinleri ve güneş panelleri gibi teknolojilerle de donatıldığı belirtiliyor.

Ekip, yolculuğun raporlarını şirketin sosyal medyasında yayınlayacağını söyledi. 

Editör: TE Bilişim