İspanyol yetkililerin Biscay Körfezi'nde durdurduğu ve içerisinde yaklaşık 3.000 kilo kokain bulunan Nehir isimli ticari tankerin Türk ve Gürcü mürettebatı, kovuşturmadan kaçınmak için kendi gemilerini batırdı. 

Ulusal Polis tarafından yayınlnan görüntülerde geminin batmasıyla sonuçlanan operasyon saniye saniye kaydedildi.

Pontevedra'da bulunan bir kaçakçılık örgütüyle ilgili  aylardır süren bir soruşturmanın sonucunda yapılan operasyonda, kokainin daha küçük gemilere aktarılacağı Galiçya kıyılarındaki gemiler gözlenmeye başlandı. İspanya'da sivil nüfus üzerinde kamu güvenliğini sağlamaktan sorumlu askerî kolluk teşkilatı olan Guardia Civil'e göre yetkililer, Ribadeo açıklarında seyreden ve şüpheli profile uyan küçük bir yakıt ikmal tankerine şafak öncesi bir baskınla çıktı.

Uyuşturucu baskınıydı, kurtarma operasyonuna döndü!

İspanyol Donanması'na ait Serviola gemisi tarafından durdurulan tankerde yasadışı madde arama çalışmaları Ulusal Polis'in gemiye binmesiyle başladı. Ancak Nehir isimli geminin hızla su almaya başlaması nedeniyle görev aniden uyşturucu ticareti baskınından kurtarma operasyonuna dönüştü.

180 milyon dolar değere sahip 3.000 kilo kokain ele geçirildi!

Gemiye binen ekip, tankerin dokuz mürettebatını tutuklanmak üzere kurtardı ve aynı zamanda Avrupa karaborsasında tahmini 180 milyon dolar değere sahip 3.000 kilo kokain ele geçirildi.

Guardia Civil'e göre, şüpheli kaçakçılar, yasadışı maddelerin izlerini yok etmek amacıyla geminin tüm bölmelerine hızla su basmasına neden olan bir cihaz çalıştırdılar ve iki saat kadar bir süre içinde, gemi tamamen battı.

Mürettebat Türk ve Gürcü!

Tamamı Türk ve Gürcü uyruklu olan dokuz mürettebat, kovuşturma için adli makamlara teslim edilecek. Ayrıca enkaz alanında yüzeye çıkabilecek herhangi bir kirliliği önlemek üzere sızıntı müdahale gemisi gönderildiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim