Norveç'in en köklü denizcilik şirketlerinden biri olan Wilhelmsen, şirketin odağını ve kurumsal stratejisini denizcilik hizmetleri, yenilenebilir enerji ve karbondan arındırma alanlarında büyüme fırsatlarını takip etmek üzere geliştirdiğini duyurdu. 

Şirket, önümüzdeki beş yıl içinde yenilenebilir enerji segmentlerine odaklanarak 500 milyon dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Wilhelmsen Grup CEO'su Thomas Wilhelmsen, "Stratejimiz çok net, enerji altyapısı geçişine katkıda bulunacağız ve dekarbonizasyonda aktif bir sektör paydaşı olacağız. Mevcut işlerimizin geçiş sürecini hızlandırmanın yanı sıra, uzun vadede petrol ve doğalgazla ilgili faaliyetlerden esas olarak yenilenebilir sektörle ilgili faaliyetlere geçmek amacıyla yeni iş alanlarına yatırım yapacağız"

Yeni segmentlere geçişi desteklemek için Wilhelmsen'ın, New Energy (Yeni Enerji) olarak adlandırdığı yeni bir iş segmentini başlattığı açıklandı. New Energy, şirketin yenilenebilir enerji alanındaki tüm yatırımlarını denetlemekten sorumlu olacak. Wilhelmsen hem kendi başına hem de ortaklarla yatırım yapmayı planladığını belirtti.

Wilhelmsen, son birkaç yıldır NorSea'nin devam eden dönüşümü NorSea Wind, Edda Wind ve Elevon aracılığıyla açık deniz rüzgar faaliyetlerini içeren sektördeki yenileneilir enerji fırsatlarını değerlendirmekteydi. Açık deniz rüzgar enerjisi faaliyetlerine ek olarak Wilhelmsen, karbondan arınma alanında Massterly aracılığıyla otonom deniz taşımacılığına, Ivaldi aracılığıyla karbonsuzlaştırma çözümlerine ve Norveç’te HySHIP projesi aracılığıyla Topeka gemi konsepti ile hidrojen tahrikli ticari gemilere yöneldiği biliniyor.

Norveç’te HySHIP projesi, Avrupa çapında çevre dostu sıvı hidrojen (LH2) tahrik sistemine geçişi geliştirme amacıyla Topeka isminde bir Ro-Ro gemisini tasarlayarak inşa edecek.

''Petrol ve gazdan yenilenebilir enerjiye muazzam bir geçiş göreceğiz!''

Wilhelmsen, "Önümüzdeki birkaç on yılda, petrol ve gazdan yenilenebilir enerjiye muazzam bir geçiş göreceğiz. Değişimin ve ihtiyaç duyulan yatırımların hızı, ortaya çıkacak fırsatlardan yararlanmak için özel bir odaklanma gerektiriyor. Yeni fırsatları ve yeni ortaklıkları keşfederken, mevcut yetkinliklerimizi, denizcilik endüstrisi hakkındaki derin bilgi birikimimizi ve bizi pazardaki birçok paydaştan ayıran şeyleri geliştireceğiz. Sektörümüzün karbondan arındırılmasına katkıda bulunacak çözümler için güçlü bir büyüme platformu oluşturmak istiyoruz.''

Editör: TE Bilişim